(Last Updated On: January 21, 2019)

Wendy Driver, blogger de turism la publicația britanică Daily Mail, a rămas impresionată de Salina Turda, după o vizită făcută în România toamna trecută.

Jurnalista a spus că s-a simțit ca într-un film cu James Bond atunci când era în salină.

„Am simțit că am intrat într-un film James Bond. Stăteam într-o peșteră uriașă, înconjurată de apele unui lac subteran. Pe un perete vedeam o cascadă strălucitoare de sare cristalizată, formată pe pereții negri la sute de metri deasupra mea, în timp ce stalactite delicate erau suspendate ca țurțurii pe tavan”,  a scris jurnalista, preluată de libertatea.ro.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Dan (@dancenan) pe

„Salina Turda din România este atât de mare încât găzduiește o sală de spectacole, un loc de joacă și chiar o roată Ferris. Datând din secolul al XVII-lea, seamănă cu un oraș subteran, cu puțuri de mină imense și tuneluri de peste un kilometru săpate în stâncă.

Se află la doar câțiva kilometri de Cluj Napoca, capitala Transilvaniei, unde l-am întâlnit pe ghidul meu, Mihai, cel care m-a ajutat să vizitez nordul țării”, a mai scris aceasta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Elvira (@frau_elle) pe

Jurnalista britanică a vizitat și alte zone din țară. Ea a fost impresionată de călătoria cu Mocănița prin Carpați și a petrecut noaptea în una dintre cabanele de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu.

„În Bucovina, Mihai m-a dus la mânăstirile magnifice care au acum statutul de patrimoniu mondial UNESCO. Înconjurate de fortificații, datează din epoca medievală când artiștii au pictat fresce nu numai în interiorul bisericilor, ci și fiecare centimetru de exterior.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Popa Adrian (@adrian.popa) pe

Culorile picturilor din exterior erau atât de vibrante încât păreau a fi făcute ieri. Unele prezentau scene biblice, în timp ce altele surprindeau scene groaznice cu torturarea și moartea martirilor români”, scrie bloggerița.