Cluj. Nou record de turişti la Salina Turda, în 2018. Numărul s-a apropiat de populaţia Clujului

Updated on ianuarie 5, 2019 Un nou număr record de turiști a fost înregistrat anul trecut la Salina Turda. Aproape 690.000 de mii de vizitatori au coborât în salină, numărul acestora apropiindu-se de populaţia judeţului Cluj, care depăşeşte 730.000 de persoane.

Am înregistrat anul trecut un record de turişti care au vizitat Salina Turda, de aproape 690.000, în creştere cu 12% faţă de 2017, din care 35% au provenit din străinătate, din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel, Germania. Acest lucru ne confirmă că promovarea Salinei Turda în extern a dat roade şi că suntem extrem de bine cotaţi în turismul internaţional. Ca planuri pentru acest an, ne propunem să înaintăm cu finanţarea pentru dezvoltarea turistică prin includerea în circuit a minei Iosif, cunoscută sub numele de Sala Ecourilor.

Cluj. Nou record de turişti la Salina Turda, în 2018. Numărul s-a apropiat de populaţia Clujului 1

Proiectul necesită o finanţare de 20 de milioane de euro, studiul de fezabilitate este finalizat şi trebuie să identificăm axele de finanţare împreună cu Primăria Turda. Deschiderea minei Iosif înseamnă dublarea circuitului vizitabil din Salina Turda”, a spus directorul Salinei Turda, Simona Baciu, pentru mediafax.ro.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Turda Salt Mine • • • #romania #transilvania #salinaturda #lights #travel

O postare distribuită de Maartje Neven (@maartjeneven) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Salina Turda Romania 🇷🇴 #румыния #romania #salinaturda #travel #путешествие

O postare distribuită de Елена Лексакова (@elena.leksakova) pe

”Cu siguranţă, în acest an vom depăşi cifra de 730.000 de vizitatori, cât are populaţia judeţului. Turismul din Transilvania a fost pe un trend pozitiv şi tot ceea ce a trebuit noi să facem a fost să punem Salina Turda în valoare”, a precizat Simona Baciu.

În 2017, Salina Turda a fost vizitată de 620.000 persoane.

error: Content is protected !!