Cluj. Medici britanici vin să salveze viața unui bebeluș. Cei români sunt în concediu

Updated on ianuarie 7, 2019 Viața unui băiețel de numai o săptămână care s-a născut la Cluj poate fi salvată de medici britanici. Copilașul s-a născut  cu o gravă malformație la inimă.

Copilul trebuia operat de urgență, însă, din păcate, cei doi medici care fac asemenea intervenţii în România sunt în concediu, informează Stirile Pro Tv.Bebelușii care se nasc cu astfel de malfromatii trebuie ajutați în primele săptămâni de viață. În final, o echipă de medici din Anglia s-a oferit să îl opereze, de urgență, gratuit.

Cluj. Medici britanici vin să salveze viața unui bebeluș. Cei români sunt în concediu 1

Imediat după naşterea băieţelului la clinica din Cluj, Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte în Comisia de Sănătate, a făcut un apel la alţi medici care nu sunt în concediu şi care sunt capabili să îl opreze pe Ştefan.

Din păcate, în România, astfel de operaţii le fac doar doi medici: unul de la Targu Mureş şi altul la Cluj şi este vital ca ele să fie realizate imediat după naştere.

Emanuel Ungureanu – Deputat USR: „Vești proaspete despre Ștefan Zoltan! Am vorbit cu tatăl lui Ștefan acum câteva minute pentru a face un bilanț al modului în care s-au mobilizat de aseară medicii și structurile de specialitate din Ministerul Sănătății pentru a găsi soluții rapide și eficiente pentru acest copil grav bolnav.

Prima soluție și propunere concretă de ajutor a venit de la doctorul Costache.

Mai exact, Ștefan poate fi operat în data de 14 ianuarie de o echipă de medici englezi din Bristol care vor opera gratuit pe cord mai mulți copii cu grave malformații în Clinica Polisano din Sibiu

Aș vrea să apreciez zecile de mesaje venite din partea unor părinți care au trecut prin același necaz cu copilul lor și au propus soluții pragmatice și rapide pentru salvarea lui Ștefan.

Le mulțumesc din suflet pentru solidaritate și empatie. Ministerul Sănătății s-a implicat activ, la câteva minute după ce am făcut publică situația acestui copil.

Un consilier al doamnei ministru Sorina Pintea ține legătura cu familia Zoltan și cu medicii neonatologi.

Îi mulțumesc profesorului Suciu de la Institutul de Cardiologie din Mureș pentru că, deși se află în concediu, s-a mobilizat să evalueze acest caz împreună cu medicii de specialitate.

Sper ca Ștefan să reziste, situația lui rămâne gravă, el va fi transferat, după spusele tatălui, luni, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Aici, după o analiză atentă ce va fi realizată și de dr. Oprița care se va întoarce din concediu, echipa medicală și părinții vor lua o decizie cu privire la momentul optim pentru intervenție și echipa medicală cea mai potrivită să rezolve malformația.

Am încredere că toți medicii care se vor implica în rezolvarea problemei de sănătate a lui Ștefan vor renunța la orice urmă de orgoliu și vor colabora exemplar cu colegii lor din alte specialități, în interesul suprem al bolnavului.

Vă mulțumesc!”

error: Content is protected !!