ISU Cluj, mesaj de ultimă oră. „„În contextul emiterii avertizărilor meteo de ninsori abundente, care vizează mai multe județe din țară, pentru siguranţa dumneavoastră, evitați…”

Updated on decembrie 14, 2018 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a emis o informare în contextul avertizărilor meteo de ninsori abundente.

„În contextul emiterii avertizărilor meteo de ninsori abundente, care vizează mai multe județe din țară, pentru siguranţa dumneavoastră, evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

ISU Cluj, mesaj de ultimă oră. „„În contextul emiterii avertizărilor meteo de ninsori abundente, care vizează mai multe județe din țară, pentru siguranţa dumneavoastră, evitați...” 1

Înainte de plecare, asigurați-va că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Urmariti la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale”,a fost mesajul celor de la ISU Cluj.

Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cold Galben ninsori și pentru Cluj.

Interval:
14 Dec 23:00 – 16 Dec 18:00
În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă.

Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

error: Content is protected !!