Foto Cluj. Dacian Cioloş, despre noul partid PLUS: „Zi de basm ieri, la Cluj, dar cum nu se poate mai reală. Cât de limpezi sunt lucrurile când ai alături și ești lângă oameni frumoși!”

Updated on decembrie 16, 2018 Sâmbătă, la Cluj, Dacian Cioloș și-a lansat noul partid, PLUS. După ce a fost blocat permanent cu înregistrarea partidului Mișcarea Împreună România, Dacian Cioloș a apelat la inteligență și a înființat un partid pe ascuns. Spre supărarea celor de la PSD.

Dacian Cioloş: „Zi de basm ieri, la Cluj, dar cum nu se poate mai reală. Cât de limpezi sunt lucrurile când ai alături și ești lângă oameni frumoși!
Foto Cluj. Dacian Cioloş, despre noul partid PLUS: „Zi de basm ieri, la Cluj, dar cum nu se poate mai reală. Cât de limpezi sunt lucrurile când ai alături și ești lângă oameni frumoși!” 1

Foto Cluj. Dacian Cioloş, despre noul partid PLUS: „Zi de basm ieri, la Cluj, dar cum nu se poate mai reală. Cât de limpezi sunt lucrurile când ai alături și ești lângă oameni frumoși!” 2

Foto Cluj. Dacian Cioloş, despre noul partid PLUS: „Zi de basm ieri, la Cluj, dar cum nu se poate mai reală. Cât de limpezi sunt lucrurile când ai alături și ești lângă oameni frumoși!” 3
Credit foto: ochiul magic al Steluței Popescu”

Lucian Mindruta: „Au apărut deja răutăcioșii. Cică atunci când te înscrii in partid la Cioloș lumea o sa zică, că ești “în plus”.
Bre, ăștia sunt ardeleni. Și când intri în partid și te întreabă cineva, zici și matale ca la Cluj:
“Sunt pe Plus. Ieri om facut tzidula!”

Simona Tivadar: „Sîmbătă, 16 decembrie, dl Cioloș și-a lansat partidul PLUS la Cluj, partid făcut pe furiș după ce, timp de 8 luni, a fost blocată înregistrarea partidului România Împreună. Regăsesc istoria fiecărui cetățean care vrea să se ridice dincolo de statutul de asistat sau nu face parte din Famiglia mafiotă: trebuie să “se descurce”, să “improvizeze”, să “fenteze sistemul” ca să obțină un nimic de lucru- care face parte din drepturile lui de cetățean plătitor de taxe, de altfel: o firmă, o autorizație de construcție, o intervenție chirurgicală, orice.

Reacțiile populare nu s-au lăsat așteptate, pe modelul consfințit de eroul Vadim: găleți de lături, scenarii conspirative sau glumițe subțiri ale intelectualității de facebook s-au revarsat peste noul partid (care nu ar trebui să fie o surpriză, avînd în vedere că dl Cioloș făcuse deja declarația de a reveni în politică la

terminarea mandatului; se pare, totuși, că era așteptat la concursuri de făcut papanași și șezători la CAP). Regăsesc și aici povestea românului de rând care își vede de treabă ani în șir și ajunge intr-o poziție suficient de înaltă încît să se trezească cu luminile reflectoarelor asupra lui: îi trebuie stomac de cămilă și nervi de călugăr budist ca să îndure toate injuriile, minciunile și batjocura cu care este gratulat de boborul care, de altfel, se lamentează permanent- și chiar are de ce!

Nu am nici cea mai mică intenție de a mă înrola în viața politică: nu că nu mă interesează politica- cum afirmă spălații pe creier- fiindcă de decizia politică depinde spitalul, școala, bătrânețea mea și confortul vieții mele de zi de zi; dar am micul meu război personal și am fundul destul de tocit prin spitale ca să mai rabde scaunele de ședințe. Totuși, sunt consternată de reacția publică: în timp ce își pune palma în c₩r și se cară la mall sau la supermarket prin mocirlă și gunoaie, respirînd cel mai poluat aer din Europa, cetățeanul aruncă disprețuitor o flegmă și o înjurătură spre oricine scoate capul din gloată.

Personal, am a reproșa guvernului Cioloș gafa impardonabilă legată de alungarea balerinei Alina Cojocaru de la Opera Română, un episod rușinos, o palmă pe obrazul culturii: nu voi mai merge la nici un spectacol la ONB cât timp nu i se cer scuze oficial acestei minunate dansatoare care a încercat să ridice baletul românesc la nivel european și s-a ales exact cu “tratamentul” Vadim.

Și totuși, pot să fac diferența între anul acela de pace și ultimii doi ani de dezbinare, de tupeu deșănțat, de dispreț mafiot față de oricine nu e “din gașcă “. Pot să admir entuziasmul tinerilor din USR, care încearcă să stăvilească avalanșa de legi în favoarea infractorilor, în ciuda lipsei lor de pregătire politică, a eterogenității partidului și a greșelilor inerente.

O să susțin însă- cu precauție, fireste- orice om, orice mișcare, orice inițiativă care încearcă să oprească degradarea fără precedent a neamului meu. Deși, sincer, ar trebui să nu îmi pese: copiii mei sunt plecați prin Europa (fiindcă meseriile pe care și le-au ales nu le-ar fi permis supraviețuirea acasă); cât timp mi-o funcționa creierul, oi avea ce mînca, iar după aia mi-or găsi copiii un scaun cu rotile decent, un loc pe malul mării și un domn care să semene cu Sidney Poitier, să stea cu ochii pe mine și să mă plimbe pe la umbră. Și totuși.

Hai, scuzaț postarea, lăsaț duamnă naivitățile k ști-m noi cine sunteț și cine e trădătorul Cioloș kopilu lu-i Soros și cine d-ă bani la usere k să denigreze patria noastră scumpă și avem triabă la mol.
La bulivar, birjar, la bulivar!”

error: Content is protected !!