Cluj, Timișoara, Arad, Oradea. Alianța Vestului, sâmbătă se semnează actele de înființare! Emil Boc, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă și Ilie Bolojan s-au săturat să aștepte după București

Updated on decembrie 7, 2018 Primarul Timișoarei a anunțat astăzi că cei 4 primari care au inițiat Alianța Vestului vor semna sâmbătă actul de constituire. Alianța Vestului dorește să propună proiecte regionale care să fie puse în practică cu bani europeni. Proiectele de infrastructură din Vestul României nu mai pot fi blocate la infinit la București.

Nicolae Robu: „Sâmbătă, 08.12.2018, cei patru Primari inițiatori ai proiectului “Patrulaterala Vestului”, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca vom semna, la Timișoara, la sediul Primăriei, de la ora 15.00, în prezența presei, documentul temelie al alianței noastre.
Cluj, Timișoara, Arad, Oradea. Alianța Vestului, sâmbătă se semnează actele de înființare! Emil Boc, Nicolae Robu, Gheorghe Falcă și Ilie Bolojan s-au săturat să aștepte după București 1

Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului -în abreviere: AVE-, pentru a se evidenția caracterul ei deschis.

Menționăm încă o dată, că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg.

Nicolae Robu
Primarul Municipiului Timișoara

Gheorghe Falcă
Primarul Municipiului Arad

Ilie Bolojan
Primarul Municipiului Oradea

Emil Boc
Primarul Municipiului Cluj-Napoca”

error: Content is protected !!