(Last Updated On: December 6, 2018)

rimăria Cluj-Napoca acordă sprijin financiar primului taxi comunitar din municipiu – “The Beard Mobile”, care asigură transport gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi.

The Beard Mobile by BB este primul proiect social de acest fel din România, inițiat și coordonat de către Asociația Beard Brothers. Scopul proiectului este de a pune la dispoziţia persoanelor cu dizabilităţi o metodă de transport adecvată nevoilor.

Cluj: "The Beard Mobile". Primăria acordă sprijin financiar primului taxi comunitar din municipiu, proiect pentru sprijinirea deplasării persoanelor cu nevoi speciale 1

Beneficiarii sunt persoane cu nevoi speciale care au nevoie de transport pe raza municipiului Cluj-Napoca şi în zonele limitrofe, pentru diverse evenimente sociale, culturale sau în scop medical.

Comenzile sunt preluate prin dispeceratul “The Beard Mobile”, iar maşina efectuează transportul beneficiarului şi al aparţinătorului la destinaţia dorită, dus-întors, asigurând confort şi siguranţă. Programul de transport se realizează pe bază de programare telefonică, la telefon 0720 291 465, cu minim 24 de ore înainte de cursă.

Cluj: "The Beard Mobile". Primăria acordă sprijin financiar primului taxi comunitar din municipiu, proiect pentru sprijinirea deplasării persoanelor cu nevoi speciale 2

De la startul proiectului din 2017 și până în prezent, The Beard Mobile – taxiul comunitar a efectuat aproximativ 1500 de curse, a parcurs peste 12000 km și a deservit peste 160 de beneficiari.

Cluj: "The Beard Mobile". Primăria acordă sprijin financiar primului taxi comunitar din municipiu, proiect pentru sprijinirea deplasării persoanelor cu nevoi speciale 3

Primăria va continua să susțină proiectul de transport pentru persoanele cu dizabilități, inițiative care vin în sprijinul comunității și oferă un ajutor real celor aflați în nevoie. Alocarea de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2018 în scopul sprijinirii “The Beard Mobil” este 15.000 lei.