Cluj. Teodor Baconschi: „Alianța vestică formalizată de patru primari de dreapta (Timișoara, Arad, Cluj, Oradea) nu e un manifest secesionist, ci o expresie a subsidiarității: principiu cât se poate de legitim, care stă la temelia UE. Cei patru și-au gospodărit bine orașele, punând în valoare o …”

Updated on decembrie 10, 2018 Derută în rândurile PSD. 4 primari s-au asociat să acceseze fonduri europene și nu să dea tunuri din bani guvernamentali. Ce orașe sunt acestea?

Teodor Baconschi: „Alianța vestică formalizată de patru primari de dreapta (Timișoara, Arad, Cluj, Oradea) nu e un manifest secesionist, ci o expresie a subsidiarității: principiu cât se poate de legitim, care stă la temelia UE.

Cei patru și-au gospodărit bine orașele, punând în valoare o tradiție citadină inspirată de Mitteleuropa. Problema reală e tot la CFR și la regia aceea care ar trebui să facă autostrăzi.

Cluj. Teodor Baconschi: „Alianța vestică formalizată de patru primari de dreapta (Timișoara, Arad, Cluj, Oradea) nu e un manifest secesionist, ci o expresie a subsidiarității: principiu cât se poate de legitim, care stă la temelia UE. Cei patru și-au gospodărit bine orașele, punând în valoare o ...” 1

Primarul Oradei,Ilie Bolojan: „Am semnat sâmbătă, alături de primarii Nicolae Robu (Timişoara), Gheorghe Falcă (Arad) şi Emil Boc (Cluj-Napoca), documentul prin care am pus bazele Alianţei Vestului (AVE). Scopul nostru este să facem ca oraşele noastre aliate, acţionând în comun, să devină mai prospere, mai atractive pentru investiţii din fonduri europene.

Unul dintre obiectivele noastre imediate este să constituim o asociație de dezvoltare inter-regională, care să fie un partener al Guvernului României și al Comisiei Europene, pentru ca în exerciţiul financiar european viitor această asociaţie să aibă un capitol dedicat. Acesta este un obiectiv important şi credem că suntem un partener care poate fi luat în calcul pentru un astfel de proiect pilot în România.


Printr-o conectare mai bună între cele patru oraşe – rutier, feroviar, prin sisteme informatice, universitar – am putea constitui un baraj în calea emigrării românilor în Europa, în sensul că dezvoltarea și investițiile din oraşele noastre să fie un factor de atracție pentru cei care caută un viitor mai bun. Sunt convins că dacă facem toţi paşii pe care ni i-am propus, vom putea deveni o sursă de prosperitate pentru locuitorii oraşelor noastre”.

error: Content is protected !!