(Last Updated On: December 11, 2018)

Primarul Iașului a prezentat marți scrisoarea trimisă primarului Clujului pentru un proiect comun, dezvoltarea zonelor de la est şi de la vest de Carpaţi, intitulat “Trans-Carpatica”.

Primarul Mihai Chirica: „Felicit Ardealul, dar, în același timp, vin cu un îndemn: „Haideți să unim România!”
Aceasta este scrisoarea transmisă Excelentei sale domnului Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca!

Cluj. Primarul Iașului: „Felicit Ardealul, dar, în același timp, vin cu un îndemn: „Haideți să unim România!” Aceasta este scrisoarea transmisă Excelentei sale domnului Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca ...” 1

Cluj. Primarul Iașului: „Felicit Ardealul, dar, în același timp, vin cu un îndemn: „Haideți să unim România!” Aceasta este scrisoarea transmisă Excelentei sale domnului Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca ...” 2

Iubim România!”

“Am emis şi noi o scrisoare către Primăria Clujului, domnului primar Emil Boc, în vederea elaborării unui program Trans-Carpatica, în care toate gândurile dinspre est să fie conectate cu cele din vest. Eu cred foarte mult în aceste alianţe care au acest rol, să spunem, de reprezentare mai important”, a declarat primarul Mihai Chirica, pentru Hotnews.

Făcând referire la nou-înfiinţata “Alianţă a Vestului”, care grupează municipiile Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara, primarul Iaşiului a atras atenţia că astfel de iniţiative nu ar trebui să devină “nişte elemente de secesiune regională sau locală”. El a afirmat, totodată, că “efectele acestei Alianţe a Vestului se vor simţi peste 10 – 20 de ani”.

“De abia atunci vom şti cu adevărat dacă a fost corect sau nu. România este una singură şi trebuie să fie integrată şi dezvoltată integral, în care gândurile estului să fie egale cu gândurile vestului, cu gândurile sudului. Nu au nicio vină cei din sudul ţării pentru că au generat asemenea ‘somităţi’ care ne conduc şi în ziua de astăzi. Asta nu înseamnă că ei trebuie să fie îndepărtaţi. Facem şi noi Alianţa Estului, se mai face Alianţa Dobrogei, Alianţa Bucovinei din cea a Estului, şi ce facem? Ne îndreptăm spre dezintegrare? (…) Facem mai rău decât înainte de 1859? Ne punem singuri piedică, sau ne adunăm toţi cei care gândim pozitiv la aceeaşi masă şi spunem: încercăm să facem ceva comun pentru toată România?”, a spus Mihai Chirica.