(Last Updated On: December 12, 2018)

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat situația Alianței Vestului și modul prin care Liviu Dragnea poate bloca accesul primarilor la fonduri europene.

„Zice Dragnea, luați 10 miliarde de la mine, nu de la Bruxelles, așa cum vrea Alianța Vestului. Ce vor ei, Alianța Vestului? Să ia banii direct (de la Bruxelles – n.red.). Nu faceți ca ei, luați de la mine, luați de aici.

Cluj. Jurnalistul C.T.Popescu: „Alianța Vestului nu va mai fi a Vestului, iar Dragnea o va bloca. Nu vrea să piardă controlul... Zice Dragnea, luați...” 1

Că banii aștia se pot și deturna, se pot fura mai ușor. Că nu e nevoie aici să completezi tot felul de dosare să obții fonduri, după aia să fii verificat la sânge de organismele europene – cum cheltui banii… Nu domne, ia banii de aici, de la mine. Dă-i dracului pe ăia de la Bruxelles.

Este o mișcare și împotriva acestei Alianțe a Vestului, care în curând nu va mai fi a Vestului. Iată, primarul din Reșița dorește să se alăture. Și alți primari – Alba, Sibiu, primarul de la Iași care spune – domne eu de mult am făcut demersuri în direcția asta, să ne înfrățim cu cei de peste munți în scopul de a face autostrada mai repede…

Ce înseamnă asta. Am discutat data trecută despre Transilvania – Elveția Balcanilor și au fost tot felul de reacții. Nu s-a înțeles un lucru limpede. Nu am spus niciodată de o separare teritorială a Transilvaniei. Se poate produce o separare de facto, prin conectarea acestora orașe direct cu Bruxelles-ul, dacă PSD nu vrea să ia fonduri pe care i le dă chiar un Comisar european de la PSD, Corina Crețu.

Dacă nu vrea să le ia, le luăm noi. Problema e că nu le pot obține fără aprobarea Guvernului. Așa am înțeles. Și atunci Guvernul acesta îi va reprima, nu va aproba. Va spune: astea sunt fonduri venite de la Soros, venite de la Bruxelles, reprezintă finanțarea separatismului. Luați astea 10 miliarde de la mine.

Va bloca dezvoltarea pentru a nu pierde controlul”, a declarat CTP pentru digi24.ro.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit în Comitetul Executiv al PSD despre un fond de investiţii de 10 miliarde de euro.

“Acest fond de investiții o să-l avem în bugetul pe 2019. Este vorba despre cei 10 S pe fiecare localitate, fiecare localitate putând avea două proiecte legate de apă, canal, școală. Pe lângă PNDL, vrem să facem acest fond de investiții locale pe care să-l dublăm de o proiecție financiară pentru că dacă nu avem o proiecție financiară nu vom putea realiza acest lucru,” a declarat Viorica Dăncilă.

Primarii se arată neîncrezători în proiectul gargantuelic: “După 2-3 ani în care nu s-a investit nimic să vii şi să spui că dai 10 miliarde euro. De fapt răspunsul a fost dat, nu spun azi, o să spun mâine de unde iau banii, arată modalitatea de guvernare. Noi avem nevoie de astfel de investiţii pentru infrastructura mare”, a declarat la Realitatea TV Gheorghe Falcă, primarul Aradului.