Cluj. Încă un oraș din Transilvania ar putea intra în Alianța Vestului

Updated on decembrie 11, 2018 Primarul orașului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat că „Alianța Vestului” poate fi interesantă și pentru orașul lui.

„Este o inițiativă interesantă a patru primari care conduc municipii reședință de județ situate în regiunile de dezvoltare vest și nord-vest ale țării.

Cunosc acest proiect doar din mass media și nu mă pot exprima doar în baza a ceea ce am urmărit la televizor.
Sunt convinsă însă că este o inițiativă constructivă, în sensul demarării unor proiecte comune pentru care inițiatorii doresc atragerea de fonduri europene, mai ales a fondurilor  transfrontaliere”, a declarat Astrid Fodor, citat de digi24.ro.
Cluj. Încă un oraș din Transilvania ar putea intra în Alianța Vestului 1

Administrația locală din Sibiu nu a avut discuții cu niciuna din cele patru primării pentru a extinde parteneriatul în Regiunea Centru, a precizat primarul Sibiului. „Sibiul, care face parte din regiunea de dezvoltare Centru, nu a fost invitat și nu s-au purtat discuții în acest sens”, a mai spus Fodor.

Cu toate acestea, municipiul Sibiul ar putea fi interesat de inițiativa celor patru primari, mai ales dacă își vor propune finalizarea autostrăzii A1. Întrebată dacă ar fi oportună intrarea Sibiului în Alianța Vestului, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a răspuns: „Poate fi oportun, dacă Alianța extinde aria obiectivelor și pentru regiunea noastră. Finalizarea autostrăzii A1, parte din Coridorul IV paneuropean, pe tot tronsonul care străbate România, ar fi un astfel de obiectiv”.

La rândul său, primarul din Reșița, Ioan Popa, a declarat că intenționează să facă demersurile necesare pentru ca orașul pe care îl conduce să se alăture Alianței Vestului.

error: Content is protected !!