Cluj. Alin Seserman: „E delir la TVR 1 … *Olguța Vasilescu: „Ca primar, dacă aveam jumătate din banii lui Boc, altfel arăta Craiova*…Aici are dreptate. În urmă cu câțiva ani ambele orașe aveau același buget. Între timp, Emil Boc a crescut bugetul orașului cu câteva zeci de milioane de euro”

Updated on decembrie 4, 2018 Lucrurile spectaculoase din Cluj atrag aprecierea dar și invidia, în special a primarilor care încearcă să explice de ce Emil Boc are așa succes. Milioanele de euro ar fi cauza, de parcă aceste milioane de euro au picat din cer.  Poate mai important este modul occidental de a face politică, nu cel oriental unde mita este pe primul loc. Cum să cumperi, de exemplu, autobuze Otokoar din Turcia mai scumpe ca Mercedes? Autobuze Otokar care s-au stricat de la prima ieșire pe traseu?

Alin Seserman: „E delir la TVR 1. Cristache, Olguța, Pieleanu și încă doi, fac opoziție puternică. În câteva luni bat antena 3. Olguța: “Nu avem autostrăzi, trenurile merg încet. În transporturi e blocaj politic (…) Ca primar, dacă aveam jumătate din banii lui Boc, altfel arăta Craiova”. Aici are dreptate. În urmă cu câțiva ani ambele orașe aveau același buget. Între timp, Emil Boc a crescut bugetul orașului cu câteva zeci de milioane de euro”.

Cluj. Alin Seserman: „E delir la TVR 1 ... *Olguța Vasilescu: „Ca primar, dacă aveam jumătate din banii lui Boc, altfel arăta Craiova*...Aici are dreptate. În urmă cu câțiva ani ambele orașe aveau același buget. Între timp, Emil Boc a crescut bugetul orașului cu câteva zeci de milioane de euro” 1

Siegfried Muresan: „Aflu că PSD și Gabriela Firea au cumpărat autobuze turcești Otokar care s-au defectat din prima zi, în loc să cumpere, ca în Cluj-Napoca, autobuze Mercedes care merg fără probleme.

Nu ar trebui să ne mire că PSD preferă modelul turcesc în locul celui european. PSD preferă ciubucul, noi preferăm investițiile de durată. PSD preferă licitații cu dedicație, noi preferăm licitațiile făcute în interesul oamenilor. PSD preferă îngrădirea libertății presei pe modelul Erdogan, noi vrem garantarea libertății presei”.

Primăria Cluj-Napoca şi Compania de Transport Public (CTP) au achiziţionat în 2018 un număr de 45 de autobuze electrice şi 75 de autobuze diesel, marca Mercedes. În 2019, vor fi investite zeci de milioane de euro în alte autobuze electrice, tramvaie şi troleibuze. Banii vin din fonduri europene.
error: Content is protected !!