Mihai Bendeac „a cucerit” Clujul

Updated on noiembrie 10, 2018 Piesa „Bani din cer”, avându-l în frunte pe faimosul Mihai Bendeac, a impresionat publicul clujean din Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca în seara zilei de 6 noiembrie.

Comedia „Bani din cer”, regizată de Horațiu Mălăele, a ridicat nivelul acestei ediții de festival chiar dacă prima zi a fost și ea de succes. Prestația actorilor a fost la cote înalte, spectatorii aplaudând de nenumărate ori chiar în timpul replicilor. A ieșit în evidență cunoscutul Mihai Bendeac care ne-a obișnuit cu aparițiile sale la televizor. Publicul a savurat momentele în care actorul se manifesta chiar sub ochii acestora.

Mihai Bendeac „a cucerit” Clujul 1

Decorul și vestimentația actorilor au creat o atmosferă de epocă încă de la începutul piesei. Ținta comediei a fost să răspundă unor „mari frământări ale umanității: este de ajuns să te îmbogăţeşti material, pentru a sărăci, cu totul, spiritual, pentru a uita cine eşti?”.

Intriga a fost reprezentată de încurcarea valizei lui Henry Perkins(Mihai Bendeac) cu o valiză plină cu lire sterline. Astfel are loc îmbogățirea familiei care are urmările ei. Partea spirituală a personajelor este pusă la grea încercare de-alungul piesei. Comicul de situație și interpretarea de clasă au stârnit amuzamentul întregii săli.

Festivalul continuă până în data de 11 noiembrie cu alte momente de neratat.

(Autor – Claudiu Pop, jurnalist)

error: Content is protected !!