George Manciu: „De ce cred că Liviu Dragnea o să cadă curând!”

Updated on noiembrie 5, 2018 Luni, Liviu Dragnea i-a exclus din partid pe Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, arătând opiniei publice că el este la conducerea României. Încă. A deschis atâtea fronturi încât o mică buturugă sau valiză îl va dărâma.
Crezi că va reuși să conducă România mulți ani de aici înainte sau va ajunge la închisoare ca Adrian Năstase, un alt mare puternic al vremurilor politice?

George Manciu: „De ce cred că Liviu Dragnea o să cadă curând!
Săpând puțin în istorie, vedem că domnitorii români aveau o strategie cât se poate de simplă atunci când se pregăteau de război: să nu deschidă mai multe fronturi pentru că „armata” lor nu era suficient de mare și puternică încât să poată fi împărțită. De aceea, domnitorii au avut grijă să aibă relații bune cu polonezii sau cu ungurii în timp ce se războiau cu otomanii sau să îi liniștească cu aur, bani, grâne sau tot felul de daruri pe turci atunci când ungurii băteau la ușă, tocmai pentru a nu fi nevoit să se bată și cu unii și cu alții.

George Manciu: „De ce cred că Liviu Dragnea o să cadă curând!” 1

Eh, astăzi, Dragnea face exact opusul domnitorilor români. (Nu că ar exista vreo fărâmă de asemănare între aceștia și Dragnea). Președintele PSD, crezându-se atotputernic, a deschis mai multe fronturi de război, crezând că, într-un final, se va autoproclama împărat.

A deschis frontul bătăliei în interiorul PSD, excluzându-i pe toți cei care i se împotriveau pentru a nu-i pune nimeni în pericol funcția.

Un al doilea front este cel împotriva Justiției, aici punând-și și cele mai mari resurse. Luptă să subordoneze justiția și să rămână în libertate.

Cel de-al treilea front, mai puțin vizibil, este cel împotriva lui Tăriceanu. Deși nu lasă să se vadă, relația celor doi e mai rece ca niciodată. Tăriceanu vrea să fie președinte cu orice preț, inclusiv cu prețul ruperii alianției și ieșirii de la guvernare.

Dragnea știe că pierderea Guvernului înseamnă și pierderea libertății lui așa că ține cu dinții. În același timp, vrea ca el să fie președintele României așa că și frontul acesta este greu de tot.

Și deși are o „armată” puternică, plătită cu funcții publice, contracte cu statul și tot felul de beneficii, cred că acest război îl va epuiza încet-încet pe Liviu Dragnea. Va pierde pe un front, apoi și pe al doilea, apoi armata va întoarce armele și va pierde, într-un final, războiul!

Și, de obicei, atunci când pierzi nu te duci acasă și stai liniștit în fotoliu și te uiți la TV. Când pierzi războiul urmează niște consecințe destul de dure. Pierzi teritorii, pierzi averea, pierzi poate chiar libertatea. Acum e doar o chestiune de când, nu de dacă, așa că așteptăm..

error: Content is protected !!