Doi politicieni din Cluj propuși pentru funcția de premier al României, în locul Vioricăi Dăncilă

Updated on noiembrie 10, 2018 Clujul este adus din nou în discuție pentru funcția de premier al României, de această dată cu două nume, ambele din PSD. Pe fondul crizei interne din partidul de guvernământ, Sorin Ilieșiu, membru al Consiliului de Administrație al TVR şi unul dintre cei mai titraţi intelectuali din PSD, cere ca partidul să renunțe la Liviu Dragnea și propune 3 nume de premier.

“Cred că soluția agreată de o majoritate largă pentru funcția de președinte interimar al PSD până la viitorul congres ar fi secretar general Marian Neacșu, iar ca prim-ministru aș vedea trei variante:

(1) Corina Crețu – Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene – care cred că ar fi cea mai bună soluție în acest moment;

Doi politicieni din Cluj propuși pentru funcția de premier al României, în locul Vioricăi Dăncilă 1

(2) Vasile Pușcaș – cel mai eficient promotor al României în UE și în SUA, susținător convins al ideii de social-democrație în Europa;

Doi politicieni din Cluj propuși pentru funcția de premier al României, în locul Vioricăi Dăncilă 2

(3) Vasile Dâncu – social-democrat și sociolog de înaltă vocație, eminent scriitor și profesor universitar”, susţine Sorin Ilieşiu, potrivit Ziua de Cluj.

Doi politicieni din Cluj propuși pentru funcția de premier al României, în locul Vioricăi Dăncilă 3

“Corina Crețu și Vasile Dâncu sunt deosebit de cunoscuți în prezent, dar Vasile Pușcaș, cu toate că are merite politice uriașe, e mai puțin cunoscut mai ales de cei tineri: a fost diplomatul care, foarte tânăr fiind, a negociat cu succes la Washington, în anii 1992-94, re-acordarea Clauzei Națiunii celei mai Favorizate pentru România, privilegiu nesperat într-o perioadă în care țara noastră era considerată instabilă democratic.

 

În anii 2000-2004 d-l Pușcaș a fost Ministru Delegat pentru Aderarea României la Uniunea Europeană. Datorită rezultatelor excepționale ale dânsului, președintele Băsescu și premierul Tăriceanu au semnat în aprilie 2005 tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.

În prezent, d-l Vasile Pușcaș (în vârstă de 66 de ani, membru PSD de 20 de ani) e deosebit de activ în calitate de Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Studii Europene a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, cea mai apreciată universitate din țară”, spune intelectualul din PSD în apelul său către social-democraţi.

“Măcar acum, în al 12-lea ceas, în ajunul Centenarului Marii Uniri a Românilor, aveți datoria de a decide că România trebuie să prezideze cu demnitate Consiliul Uniunii Europene, și că acest lucru va fi posibil doar dacă reprezentantul țării noastre va fi un premier de calibru european precum Corina Crețu, Vasile Pușcaș, Vasile Dâncu sau un alt membru PSD de același calibru.

Altfel, veți fi vinovați de înaltă trădare iar poporul român nu ne va uita niciodată (chiar dacă ne va ierta întrucât, creștini fiind, avem privilegiul și șansa iertării)”, le-a transmis Sorin Ilieşiu colegilor din PSD.

error: Content is protected !!