Cluj. Transelectrica a finalizat investiții de peste 70 de milioane de lei. „Aș vrea să-i felicit pe colegii din Sucursala Cluj pentru munca lor extraordinară. Astăzi, cu această ocazie, am închis seria evenimentelor de anul acesta, prin care am marcat eforturile Transelectrica de susținere a investițiilor pentru întărirea siguranței Sistemului Electroenergetic Național”

Updated on noiembrie 17, 2018 Compania Națională de Transport al Energiei Electrice SA a recepționat lucrările de modernizare a Stației Electrice de Transformare 400/110/ 10 kV Cluj Est, marcând încheierea unei serii de investiții cumulate de peste 70 de milioane de lei, menite să asigure întărirea Sistemului Electroenergetic Național din zona de Nord-Vest a țării.

La eveniment au participat membrii Directoratului, dl Adrian Constantin RUSU, președinte Directorat; doamna Andreea Georgiana FLOREA, membru, dl Constantin SARAGEA, membru; dl Adrian Mircea TEODORESCU, membru; și dl Viorel VASIU, membru; și o parte a conducerii neexecutive a Companiei – dl Gheorghe OLTEANU, președinte al Consiliului de Supraveghere; dl Ion CIUCULETE, membru al CS; dl Fănel MIHALCEA, membru CS; dl Liviu Ilași, membru CS. De asemenea, la ceremonie au luat parte reprezentanți ai autorităților guvernamentale, oficialități locale, reprezentanți ai firmelor contractoare și colaboratoare, precum și specialiștii CNTEE Transelectrica SA.

Cluj. Transelectrica a finalizat investiții de peste 70 de milioane de lei. „Aș vrea să-i felicit pe colegii din Sucursala Cluj pentru munca lor extraordinară. Astăzi, cu această ocazie, am închis seria evenimentelor de anul acesta, prin care am marcat eforturile Transelectrica de susținere a investițiilor pentru întărirea siguranței Sistemului Electroenergetic Național” 1

”Aș vrea să-i felicit pe colegii din Sucursala Cluj pentru munca lor extraordinară. Astăzi, cu această ocazie, am închis seria evenimentelor de anul acesta, prin care am marcat eforturile Transelectrica de susținere a investițiilor pentru întărirea siguranței Sistemului Electroenergetic Național. Dar vă spun că sfârșitul nu-i aici!

Pregătim noi proiecte pentru anul următor, iar de aici, de la Cluj-Napoca, predăm ștafeta celor din Sucursala Craiova. Nu întâmplător ne aflăm aici, în inima Ardealului, astăzi, în pragul celebrării a 100 de ani de la Marea Unirea de la 1918. Închei în același ton de unitate, cu versurile lui Geo Dumitrescu: «Slav aş fi fost, de nu eram latin, / latin aş fi, de n-aş fi fost şi dac – / dar a ieşit aşa : să fiu român, / şi eu cu soarta asta mă împac»”, a declarat Adrian Constantin RUSU, președinte al Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

Cluj. Transelectrica a finalizat investiții de peste 70 de milioane de lei. „Aș vrea să-i felicit pe colegii din Sucursala Cluj pentru munca lor extraordinară. Astăzi, cu această ocazie, am închis seria evenimentelor de anul acesta, prin care am marcat eforturile Transelectrica de susținere a investițiilor pentru întărirea siguranței Sistemului Electroenergetic Național” 2 Cluj. Transelectrica a finalizat investiții de peste 70 de milioane de lei. „Aș vrea să-i felicit pe colegii din Sucursala Cluj pentru munca lor extraordinară. Astăzi, cu această ocazie, am închis seria evenimentelor de anul acesta, prin care am marcat eforturile Transelectrica de susținere a investițiilor pentru întărirea siguranței Sistemului Electroenergetic Național” 3

Stația Electrică de Transformare Cluj Est a fost modernizată cu o investiție în valoare de 13.516.403,05 lei, din fonduri proprii. Modernizarea stației a constat în înlocuirea echipamentelor vechi cu altele performante, realizându-se totodată și un sistem modern de comandă-control-protecții. Stația Cluj Est este un nod vital pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor industriali și casnici din zona de nord-est a municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, din această stație sunt alimentate zone industriale de mare anvergura ale Clujului: parcul industrial Tetarom, parcul industrial Nervia, aeroportul Cluj Napoca, fabrica de medicamente Terapia, fabrica Sinterom.

Cluj. Transelectrica a finalizat investiții de peste 70 de milioane de lei. „Aș vrea să-i felicit pe colegii din Sucursala Cluj pentru munca lor extraordinară. Astăzi, cu această ocazie, am închis seria evenimentelor de anul acesta, prin care am marcat eforturile Transelectrica de susținere a investițiilor pentru întărirea siguranței Sistemului Electroenergetic Național” 4

Stația 400/110/10kV Cluj Est a fost dată în funcțiune în anul 1971, cu nivelul de tensiune 110/10 kV.

Investițiile realizate de Transelectrica în ultimii trei ani pentru asigurarea siguranței în funcționare a Sistemului Electroenergetic Național din zona de nord-vest a țării se ridică la circa 73 de milioane de lei

error: Content is protected !!