Chitariști de top la Cluj: Trio Zamfirescu și Ilie „Manole” Vlad în Povestea Chitarei

Updated on noiembrie 4, 2018 Trilogia de teatru muzical, „Povestea Chitarei”, începe duminică la ora 20:00 cu prima parte a spectacolului, „De la barock la rock”, în Sala Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Spectacolul va avea în compoziție 5 actori și 5 chitariști printre care se numără Trio Zamfirescu și Ilie „Manole” Vlad.

„Povestea Chitarei” este un spectacol complex care îmbină teatrul cu muzica live. Prima parte a trilogiei, „De la barock la rock”, „urmărește povestea lui Albert, copilul care auzind la televizor că vine sfârșitul lumii vrea să trimită în cosmos chitara primită de la tatăl său. Albert nu și-a cunoscut tatăl, iar chitara este singurul obiect care îi leagă pe cei doi. Tatăl este așadar un personaj cheie.

Chitariști de top la Cluj: Trio Zamfirescu și Ilie „Manole” Vlad în Povestea Chitarei 1

El este întrupat de chitaristul Stan Zamfirescu, care se află pe scenă, la vedere, în prima parte a spectacolului. El participă la aventura inițiatică a fiului său, chiar dacă fizic, conform scenariului, conform poveștii, e undeva departe, plecat pe mare.

În a doua jumătate a spectacolului Povestea Chitarei, personajul Tatăl părăsește scena lăsându-l pe Albert singur în această călătorie inițiatică.”(conform scenariului dat în comunicatul de presă premergător spectacolului).

În cadrul acestei primei părți, spectatorii vor putea auzi o varietate de acorduri melodice aparținătoare lui Bach, Agustin Barios Mangore, Francisco Tarrega, Isaac Albeniz, Jimmy Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Django Reinhardt, The Beatles și altor artiști. Muzica va fi interpretată live de doi dintre cei mai cunoscuți chitariști români, Stan Zamfirescu(clasic) și Ilie „Manole” Vlad, alături de câțiva interpreți tineri.

Trilogia va continua în data de 9 noiembrie cu partea a doua, intitulată „Sunete”, avându-i în prim-plan pe actorii principali care vor fi acompaniați live de cei trei chitariști ai Trio Zamfirescu. De menționat este faptul că nu trebuie să fi văzut „De la barock la rock” pentru a înțelege partea a doua, „Sunete”.

Chitariști de top la Cluj: Trio Zamfirescu și Ilie „Manole” Vlad în Povestea Chitarei 2 Chitariști de top la Cluj: Trio Zamfirescu și Ilie „Manole” Vlad în Povestea Chitarei 3

Biletele pentru ambele reprezentații sunt disponibile la Agenția Teatrală din Cluj-Napoca sau online, pe site-ul Kompostor.ro. Spectacolul este produs de Asociația Culturală PLAY cu sprijinul BIS Teatru, întregul proiect fiind co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

(Autor – Claudiu Pop, jurnalist)

error: Content is protected !!