Andre Rieu la Cluj! Primarul Emil Boc: „La Sala Polivalentă din Cluj Napoca pentru prima dată Andre Rieu în concert live. Știu că a fost de multe ori solicitat să ajungă la Cluj, am informația …”

Updated on noiembrie 29, 2018 Andre Rieu ajunge pentru prima dată la Cluj Napoca, în 2019. Concertul va avea loc la Sala Polivalentă, BT Arena, în data de 5 aprilie, de la ora 20.00.

Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, miercuri la Realitatea FM.
Andre Rieu la Cluj! Primarul Emil Boc: „La Sala Polivalentă din Cluj Napoca pentru prima dată Andre Rieu în concert live. Știu că a fost de multe ori solicitat să ajungă la Cluj, am informația ...” 1

Citeste si

Cluj. Se vând bilete la superconcertul André Rieu de la BT Arena. Cât costă

„La Sala Polivalentă din Cluj Napoca pentru prima dată Andre Rieu în concert live. Știu că a fost de multe ori solicitat să ajungă la Cluj, am informația colegilor de la Sala Polivalentă că într-adevăr acest lucru nu mai este o poveste, este o certitudine.

Cluj Napoca face parte din turneul mondial”, a anunțat Emil Boc la Realitatea FM.

Andre Leon Marie Nicolas Rieu (n. 1 octombrie 1949, Maastricht, Olanda) este un violonist, dirijor si compozitor olandez. Rieu este cunoscut pentru infiintarea Orchestrei Johann Strauss in 1987.

Andre Leon Marie Nicolas Rieu s-a nascut pe 1 octombrie 1949 in orasul olandez Maastricht, in care parintii si cele doua surori ale sale s-au mutat din Amsterdam. Tatal sau, Andre Rieu Sr., a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg si al Operei din Leipzig. Acesta a murit in 1992 datorita unui accident vascular cerebral, in urma caruia a ramas paralizat. La varsta de cinci ani, Rieu incepe sa ia lectii de vioara, fiind incurajat de tatal sau.

In 1967, dupa ce a parasit scoala de gramatica, Andre Rieu continua sa studieze vioara la conservatorul din Liege, iar mai tarziu la conservatorul din Maastricht pana in 1973. Printre profesorii lui s-au numarat Jo Jude si Herman Krebbers. In 1974 se muta la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor ii va fi Andre Gertier. Isi termina studiile in 1977, cand primeste distinctia „Premier Prix”.

error: Content is protected !!