Adriana Cristian: „Uitați-vă la Cluj, a crescut domeniul IT, au apărut bani și a crescut tot în jur pentru că s-a triplat cererea de orice. România se poate schimba, prin …”

Updated on noiembrie 8, 2018 Arma perfectă a cetățeanului este votul. Politicienii bandiți sunt speriați de el și fac tot posibilul să-i țină acasă pe cei mulți și săi scoată la vot doar pe ai lor. Și le iese de minune. Câși nu se p..ă pe el de vot și râd de cei care merg la vot? Votul, implicarea politică pot schimba societatea. La Cluj, de exemplu, s-a votat Emil Boc. Iar rezultatele se văd. Toată România se uită la cum se dezvoltă Clujul.

Adriana Cristian: „Suntem cetățeni de mâna a doua
Suntem cetățeni de mâna a doua numai pentru că noi ne considerăm astfel. Ne uităm la Vest cu rușine, ne uităm la Vest ca la ceva la care noi oricum nu vom ajunge niciodată: pentru că nu putem, pentru că suntem săraci, pentru că nu ne lasă, pentru că…adăugați voi restul sunt sigură că aveți suficiente argumente. De ce e nevoie să ne mai spună cineva că suntem cetățeni de mâna a doua când o facem singuri?

Adriana Cristian: „Uitați-vă la Cluj, a crescut domeniul IT, au apărut bani și a crescut tot în jur pentru că s-a triplat cererea de orice. România se poate schimba, prin ...” 1

România se poate schimba, prin soluții inovatoare, dar trebuie în primul rând să credem că e posibil. Trebuie apoi să înțelegem că dacă fugim după ce au țările mai dezvoltate de zeci de ani nu ne vom apropia de ele ci ne vom distanța mai tare.

Singura soluție e să investim deodată și împreună cu ei în viitor. Dacă suntem isteți trebuie să ne dăm seama că niciodată în istorie nu am avut mai multe șanse decât avem acum, avem acces la rezultatele din cercetarea avansată fără a avea noi un sistem de cercetare avansat, avem acces la tehnologie de ultim model fără a fi noi producători de astfel de tehnologie.

Trebuie doar să le punem cap la cap și să le folosim. Putem face asta! Uitați-vă la Cluj, a crescut domeniul IT, au apărut bani și a crescut tot în jur pentru că s-a triplat cererea de orice.

ÎNSĂ oamenii nu mai au speranță. Dacă după campania din 2016 am observat ceva, acel lucru e că România e tristă și românii sunt lipsiți de speranță. Dacă vrem să salvăm ceva sau pe cineva atunci în primul rând trebuie să ne asigurăm că acel cineva vrea să fie salvat, crede că poate fi salvat, crede că se poate mai bine. Problema cea mai mare a UE, la fel ca a USR e comunicarea, zbaterea de a ieși din bula celor interesați de ei și de a ajunge peste tot.
Oamenilor trebuie să le arătăm modele de bune practici, să le resădim speranța și apoi să-i lăsăm să ne uimească în timp ce le asigurăm un cadru stabil și îi ghidăm spre obiective.

Și dacă tot ce am spus mai sus vă face să ziceți că sunt doar o idealistă vă anunț că sunt un inginer destul de clasic, care-și bazează orice afirmație pe cifre și nu doar că sunt cu picioarele pe pământ, ci sunt un manager cu rezultate tocmai pentru că am căutat în permanență soluțiile eficiente care duc la rezultate.

Eu VREAU! TREBUIE! Și POT! Dar e nevoie de noi toți ca să schimbăm lucrurile.

Eu nu sunt cetățean de mâna a doua, tu ești?”

error: Content is protected !!