(Last Updated On: November 8, 2018)

Zilele trecute, Guvernul Dăncilă a anunțat că nu va mai începe lucrările la spitalul regional din Cluj, așa cum a promis. Acum promite o „etapizare”, undeva în viitor. O reacție a venit din partea viceprimarului Dan Tarcea.

ViceprimarulDan Ștefan Tarcea: „Sub guvernarea PSD, Clujul rămâne fără spitalul regional!

Asistăm la cel mai mare regres al sistemului medical postdecembrist!
Guvernul împiedica voit șansa milioanelor de romani de a se trata în țara unde cotizează pentru a primi servicii medicale gratuite și decente!”

Cluj. Reacție. Viceprimarul Dan Tarcea după ce Guvernul a blocat spitalul regional. „Sub guvernarea PSD, Clujul rămâne fără spitalul regional!  Asistăm la cel mai mare ...” 1

“Documentaţia tehnică care înseamnă studiu de fezabilitate, proiect tehnic, proiect de execuţie, design, maparea serviciilor este în cuantum de 120 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale. (…)

Costul construcţiei şi al dotării fiecărui spital în parte ne duce la o medie de 400 de milioane de euro per spital. Şi atunci, având în vedere alocarea financiară din fonduri europene, pe actuala perioadă de programare, pentru cele trei spitale regionale de 150 de milioane de euro contribuţie UE şi 150 de milioane de euro contribuţia României,

am decis etapizarea construcţiei acestor spitale în sensul că din actuala perioadă de programare să plătim documentaţia tehnică, tot pachetul de pregătire pentru construcţia spitalelor, având în vedere perioada de timp care se întinde undeva până la jumătatea anului 2020 cu pregătirea acestor construcţii de spitale, am luat în calcul etapizarea şi pentru perioada următoare de programare care începe imediat în anul 2021″, a declarat marți Rovana Plumb, citată de Agerpres.

Bîldea Ioan: PSD-ul blocheaza construirea Spitalul Regional Cluj. Vor face la fel si cu Centura?!