Cluj. Așa arată astăzi mormântul lui Victor Babeș de la București. Ar trebui Universitatea Babeș-Bolyai să se implice în amenajarea mormântului? Ditamai ministerul Apărări nu se pricepe

Updated on octombrie 10, 2018 Jurnalistul Vlad Mixich a prezentat pe contul să de Facebook o fotografie cu starea dezastruoasă a mormântului marelui cercetător Victor Babeș din București. Ar trebui Universitatea Babeș-Bolyai să se implice în amenajarea mormântului? Ditamai ministerul Apărări nu se pricepe.

Jurnalistul Vlad Mixich: „Așa arată astăzi mormântul unuia din cei mai străluciți oameni de știință români, co-autor al primului tratat de bacteriologie din lume (!), al cărui nume e purtat de două mari universități de medicină românești: Victor Babeș. Asta se întâmplă în țara în care guvernanții se bat zi lumină cu pumnu’ în piept de cum își iubesc țărișoara, cum își cinstesc eroii și cum își apără neamul de străini.

Cluj. Așa arată astăzi mormântul lui Victor Babeș de la București. Ar trebui Universitatea Babeș-Bolyai să se implice în amenajarea mormântului? Ditamai ministerul Apărări nu se pricepe 1

Mormântul profesorului Babeș nu este într-un sat uitat de lume, ci în buricul Bucureștiului, în mijlocul curții Institutului Cantacuzino unde se desfășoară lucrări de amenajare a unui părculeț.

Munți, munți, munți de ipocrizie – asta oferă la centenar României “clasa conducătoare”.

UPDATE: Ministerul Apărării, în subordinea căruia se află astăzi Institutul Cantacuzino, a preluat mormântul aflat în această stare încă de la începutul anului 2018 și a promis, în scris și sub semnătura ministrului Apărării, că dată fiind “starea complet necorespunzătoare care permite pătrunderea apelor pluviale în interiorul mormântului, se impune intervenția de urgență”. De la clamarea urgenței au trecut deja 3 luni.

[de menționat că atât Babeș, cât și Cantacuzino, au dorit să fie înmormântați acolo; mormântul lui Cantacuzino, aflat la subsolul Institutului, este îngrijit și acoperit, cum se cuvine, cu un tricolor]

REACȚIA ministrului Apărării, Mihai Fifor, printr-un comentariu la această postare [ora 18:30]: “Apreciez postarea. Acolo nu se lucreaza un parculet. Se reface tot ansamblul, inclusiv monumentul funerar. Ceremonia de inaugurare va fi pe 19 octombrie. In luna ianuarie 2018, atunci cand am preluat Institutul, in ruina, am cerut de urgenta rezolvarea acestei situatii rusinoase. Iata ca acum suntem aproape gata.”

sursa foto: Emanuela Schweninger”

error: Content is protected !!