Foto Cluj. “A fost impresionant. Clujul a avut cea mai tare promovare din România la Expo Real Munchen, prin prezentarea ofertelor lor şi prin modul deosebit cum au gândit totul…”

Updated on octombrie 17, 2018 Primăria Cluj a avut cea mai bună prezentare românească la cel mai mare târg de investiții din Europa, Expo Real de la Munchen. Acest lucru a fost remarcat de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, citat de „Ziarul Văii Jiului”: „Cea mai tare acţiune cu implicare românească de la acest târg internaţional a fost a celor de la Cluj, prin prezentarea ofertelor lor şi prin modul deosebit cum au gândit totul. A fost impresionant.

Foto Cluj. "A fost impresionant. Clujul a avut cea mai tare promovare din România la Expo Real Munchen, prin prezentarea ofertelor lor şi prin modul deosebit cum au gândit totul..." 1 Foto Cluj. "A fost impresionant. Clujul a avut cea mai tare promovare din România la Expo Real Munchen, prin prezentarea ofertelor lor şi prin modul deosebit cum au gândit totul..." 2

Sigur, noi nu ne putem compara cu marile oraşe din România – deşi avem şi noi câteva segmente foarte tari, cum este turismul şi cadrul natural de excepţie al zonei noastre –, mai ales că ei sunt prezenţi acolo, an de an, de zece ani încoace, căpătând astfel şi o experienţă deosebită. Dar consider că în timp ne putem şi noi apropia, învăţând de la ei multe.

Primăria din Cluj-Napoca a promovat acolo, în mod profesionist şi modern, foarte multe firme din localitate, firme puternice din domenii diferite, începând de la cele de IT şi terminând cu, ştiu eu, firme de construcţii sau din industria uşoară. Un lobby excelent pentru firmele private de-acolo, iar roadele acestei iniţiative sunt convins că se vor vedea pentru clujeni.

Foto Cluj. "A fost impresionant. Clujul a avut cea mai tare promovare din România la Expo Real Munchen, prin prezentarea ofertelor lor şi prin modul deosebit cum au gândit totul..." 3

Ăsta e doar un exemplu care m-a impresionat pe mine. Dar au fost şi alte momente. Trebuie să mai menţionez că am avut şi noi multe întâlniri şi discuţii legate de localităţile noastre, inclusiv la Consulatul României din Germania, unde a fost prezentă şi doamna secretar de stat Paula Pârvănescu şi ministrul Comerţului şi Economiei din Bavaria.

Trebuie să spun că relaţia României cu Germania este una foarte bună, Germania fiind al treilea investitor din ţara noastră ca şi cifră de afaceri, iar germanii au o deschidere foarte bună când discută de afaceri legate de Europa de Est şi, în mod special, de România. Ideea de a participa la acest târg a fost foarte bună şi mă bucur că a venit, chiar dacă mai târziu.

La anul şi pe viitor sper ca eu şi ceilalţi primari să putem participa de asemenea, astfel încât, de ce nu, modelul clujenilor şi roadele lor să fie mutate, dacă pot spune aşa, şi în localităţile Văii Jiului, inclusiv Petroşaniul, fireşte”.

Emil Boc: „Oportunitatile de investitii ale Clujului prezentate la Expo Real Munchen 2018

Am prezentat, impreuna cu dl viceprimar Dan Tarcea, la Expo Real 2018 principalele obiective de investitii publice ale municipiului precum si avantajele competitive ale Clujului in vederea atragerii de noi investitii si locuri de munca in oras si in judet.

Foto Cluj. "A fost impresionant. Clujul a avut cea mai tare promovare din România la Expo Real Munchen, prin prezentarea ofertelor lor şi prin modul deosebit cum au gândit totul..." 4 Foto Cluj. "A fost impresionant. Clujul a avut cea mai tare promovare din România la Expo Real Munchen, prin prezentarea ofertelor lor şi prin modul deosebit cum au gândit totul..." 5

Expo Real este cel mai important eveniment european in materie de investitii, finante, dezvoltare si imobiliare si se desfasoara in fiecare an la Munchen cu peste 40.000 de participanti din 75 de tari.
Clujul a fost reprezentat de catre Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean si de reprezentanti ai mediului de afaceri”.

error: Content is protected !!