Asociația Chiriașilor din Cluj: „Vrem locuinţe sociale. Clujul este un oraş bogat care poate oferi această şansă, dar alege în continuare să nu o facă. Familii sărace sunt evacuate sau se chinuie să plătească o chirie exagerată. Clujul are în jur de 80.000 de studenţi şi…”

Updated on octombrie 14, 2018 Asociația Chiriașilor din Cluj a lansat o solicitare către autoritățile locale. Aceștia cer locuințe sociale pentru familiile sărace și pentru tineri, dar și ajutor pentru studenți.

Pe Facebook, aceștia au scris: „Clujul are în jur de 80.000 de studenţi şi 14.000 de locuri în cămine. E nevoie ca universităţile să creeze un mediu de studiu propice, ceea ce înseamnă că locuirea nu mai trebuie să fie o povară pentru studenţi.

Asociația Chiriașilor din Cluj: „Vrem locuinţe sociale. Clujul este un oraş bogat care poate oferi această şansă, dar alege în continuare să nu o facă. Familii sărace sunt evacuate sau se chinuie să plătească o chirie exagerată. Clujul are în jur de 80.000 de studenţi şi...” 1

Am auzit cu toţii poveştile studenţilor care după cursuri lucrează până dimineaţa sau care nu pot să meargă la cursuri pentru că trebuie să muncească pentru a-şi permite chiria. Vrem construcţia de cămine noi.

Un oraş incluziv e unul în care toţi locuitorii au şansa la o viaţă decentă indiferent de familia sau locul în care s-au născut. Clujul este un oraş bogat care poate oferi această şansă, dar alege în continuare să nu o facă. Familii sărace sunt evacuate sau se chinuie să plătească o chirie exagerată, locuind în condiţii mizere, fără niciun fel de protecţie. Vrem locuinţe sociale.

România este pe primul loc la rata supraaglomerării locuinţelor, precum şi la vârsta la care tinerii se mută din locuinţa părinţilor. Vrem locuinţe publice pentru a da o şansă familiilor tinere.

Programele ANL sunt nefuncționale de ani de zile, dar o măsură mai la îndemână pe care o poate lua municipalitatea în vederea sporirii stocului public de locuințe este prin intermediul unor parteneriate public-private prin care municipalității ii revin 20% din imobilele construite de un dezvoltator privat în contul unor facilități fiscale oferite constructorului.”

error: Content is protected !!