Cluj vs București. Jurnalistul Mircea Marian: „Și-n timp ce domnul Pandele duce 7.000 de cetățeni din Voluntari, cu 171 de autocare, în pelerinaj la moaște, ce face domnul Emil Boc? A aplicat la Comisia Europeană și a primit …”

Updated on octombrie 14, 2018 Primarul Clujului pune accent pe viitorul Clujului. La București, 7,000 de pensionari au fost tiiși cu autocarele la Iași, în pelerinaj la moaște. Normal că unii din București sunt supărați.

Clujul este primul oraş din regiunea Europei de Est care primeşte finanţare de la Comisia Europeană prin programul Urban Innovative Actions. Primăria Cluj-Napoca şi Centrul Cultural Clujean au depus un proiect, intitulat ”Cluj – Future of Work”, care urmăreşte pregătirea oraşului pentru locurile de muncă ale viitorului.

Cluj vs București. Jurnalistul Mircea Marian: „Și-n timp ce domnul Pandele duce 7.000 de cetățeni din Voluntari, cu 171 de autocare, în pelerinaj la moaște, ce face domnul Emil Boc? A aplicat la Comisia Europeană și a primit ...” 1

Jurnalistul Mircea Marian: „Și-n timp ce domnul Pandele duce 7.000 de cetățeni din Voluntari, cu 171 de autocare, în pelerinaj la moaște, ce face domnul Emil Boc?

A aplicat la Comisia Europeană și a primit peste cinci milioane de euro în cadrul Urban Innovative Actions pentru: facilitarea tranziţiei la tehnologia 4.0, creşterea competitivităţii şi a implicării în societate a actorilor din domeniul industriilor creative și înţelegerea şi propunerea de schimbări pentru piaţa muncii.

Clujul este primul oraș din Europa de Est care primește o astfel de finanțare – G4Media”.

Potrivit primarului Emil Boc, acest proiect este necesar pentru că tehnologia va schimba societatea. El spune că există studii care arată că atunci când copiii care se află acum în clasa pregătitoare vor ajunge pe piaţa muncii, jumătate dintre meseriile de acum vor fi îndeplinite de roboţi, iar jumătate dintre aceşti copii vor lucra în domenii care încă nu au fost inventate.

Ciprian Ciucu: „Exact așa! Dar vă dați seama că un primar liberal in București ar trage cu dinții ca să nu fie mai prejos de colegii lui din Transilvania…”

„Viitorul oraşului depinde de muncă şi vrem să ne asigurăm că ne putem pregăti ca oraş din timp pentru schimbările sociale şi de tehnologie care au loc în acest moment în lume.

Putem face acest lucru cel mai bine printr-un parteneriat puternic între administraţia locală, mediul cultural, academic, de afaceri şi cel social. Ne bucurăm că prin acest proiect putem să punem în valoare investiţia de la CREIC aducând în acest fel dotări specifice industriei 4.0, în valoare de 2 milioane de euro”, a declarat primarul Emil Boc.

error: Content is protected !!