Cluj. Studiul de fezabilitate pentru spitalul regional este finalizat. Când începe construcția. Comisarul Corina Crețu: “În ceea ce priveşte spitalele regionale, ştiţi foarte bine că au existat întârzieri. Nu mă voi feri niciodată să …”

Updated on septembrie 18, 2018 Comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu,  a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că speră ca până la sfârşitul anului viitor să înceapă construcţia efectivă a spitalelor regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova.

Ea a precizat că Banca Europeană pentru Investiţii a realizat deja studiile de fezabilitate pentru primele două proiecte.

Cluj. Studiul de fezabilitate pentru spitalul regional este finalizat. Când începe construcția. Comisarul Corina Crețu: “În ceea ce priveşte spitalele regionale, ştiţi foarte bine că au existat întârzieri. Nu mă voi feri niciodată să ...” 1

“În ceea ce priveşte spitalele regionale, ştiţi foarte bine că au existat întârzieri. Nu mă voi feri niciodată să avertizez statele membre atunci când sunt întârzieri în ceea ce priveşte infrastructura pentru investiţii importante.

Acum, din câte am înţeles, Banca Europeană pentru Investiţii a realizat deja studiile de fezabilitate pentru Cluj-Napoca şi Iaşi, urmează să le prezinte şi pe cele de la Craiova, iar doamna ministru Sorina Pintea a declarat că aceste proiecte vor sosi la Comisia Europeană până la sfârşitul acestui an.

În acest caz noi sperăm să le aprobăm cât mai repede pentru că fiind făcute de Banca Europeană de Investiţii avem totuşi o garanţie preliminară că vor fi proiecte de calitate şi apoi vor începe licitaţiile. Speranţa mea este ca până la sfârşitul anului 2019 să înceapă construcţia efectivă”, a afirmat Corina Creţu, citată de antena3.ro.

Ea a precizat că banii alocaţi pentru aceste spitale regionale pot fi cheltuiţi până în 2022.

Comisarul european speră ca spitalele să fie construite mai repede decât a durat elaborarea documentaţiilor.

“Este trist că au fost semnate în anul 2015. Atunci s-a prevăzut în Programul Operaţional Regional ca aceste studii de fezabilitate să fie gata în 2016. Iată că suntem în 2018 şi încă nu sunt gata. Sperăm că construcţiile vor fi mai rapide decât elaborarea documentaţiilor”, a mai declarat Corina Creţu.

error: Content is protected !!