Cluj Napoca este orașul cu cea mai mare creștere a prețulrilor chiriilor. La cât a ajuns o garsonieră

Updated on august 15, 2018 Cluj Napoca este cel mai scump oraș pentru studenți, care trebuie să plătească pentru chiria unei garsoniere, în medie, 250 de euro/lună.

Prețul a crescut față de anul trecut, când prețul mediu era de 220 de euro.

Cluj Napoca este orașul cu cea mai mare creștere a prețulrilor chiriilor. La cât a ajuns o garsonieră 1

La o chirie așa de mare, salariul mediu în Cluj Napoca este 545 de euro pe lună, ceea ce înseamnă că un angajat dă pe chirie 78% din venitul lunar, informează digi24.ro.

O explicaţie pentru preţurile mari poate fi migrarea românilor către această zonă.

Alexandru Dragoste, analist imobiliar: Clujul a devenit un pol de atracţie pentru mulţi dintre tineri. Calitatea vieţii s-a îmbunătăţit în ultimii ani, salariile au crescut, sunt tot mai multe companii IT care îşi deschid sediul la Cluj.

De altfel media salarială pentru un operator call-center, unul dinttre cele mai întâlnite joburi  în rândul tinerilor aflaţi la început de carieră, în Cluj,  este de 2.351 de lei.

Numai pe eJobs sunt, în acest moment, aproape 700 de locuri de muncă disponibile pentru această poziţie, scrie zf.ro

„Foarte mulţi tineri îşi încep cariera ca operatori de call-center, iar companiile angaja­toare au început să investească din ce în ce mai mult în crearea unei experienţe profesionale complete pentru atragerea şi reţinerea candidaţilor“, a spus Bogdan Badea, CEO al eJobs România. Cei care optează pentru o astfel de poziţie, adaugă el, au oportunităţi reale de dezvoltare profesională şi primesc salarii competitive, mai ales acolo unde sunt abilităţi de nişă, cum ar fi vorbirea fluentă a unei limbi străine, dar şi un pachet de beneficii extrasalariale din ce în ce mai extins.

error: Content is protected !!