Cluj. Adrian Papahagi: „Comparați-l pe Emil Boc cu Dăncilă! (Dacă vreți, comparați-l și pe vrednicul Emil Boc cel de acum, sub care Clujul înflorește, cu împărțitoarea de pomeni electorale Vânceanu-Firea, sub care Bucureștiul s-a umplut de gropi). Comparați-l pe …”

Updated on august 19, 2018 Filologul și eseistul Adrian Papahagi din Cluj face o comparație între „băsiști” și cei de la PSD, care conduc acum România.

Adrian Papahagi: „O repetă până astăzi Latrina 3: “băsismul a fost groaznic”. Ok, decroșați-vă de la propagandă și priviți cu propriii ochi, gândiți cu propria minte! Acum aveți un pic de perspectivă istorică și termeni de comparație.

Cluj. Adrian Papahagi: „Comparați-l pe Emil Boc cu Dăncilă! (Dacă vreți, comparați-l și pe vrednicul Emil Boc cel de acum, sub care Clujul înflorește, cu împărțitoarea de pomeni electorale Vânceanu-Firea, sub care Bucureștiul s-a umplut de gropi). Comparați-l pe ...” 1

Comparați-l pe Emil Boc cu Dăncilă! (Dacă vreți, comparați-l și pe vrednicul Emil Boc cel de acum, sub care Clujul înflorește, cu împărțitoarea de pomeni electorale Vânceanu-Firea, sub care Bucureștiul s-a umplut de gropi).

Comparați-l pe Teodor Baconschi, intelectual și diplomat poliglot, care s-a luptat pentru dreptul de vot al diasporei, cu fosila dejist-ceaușistă Meleșcanu, cel care în 2014 închidea porțile ambasadelor, ca românii din străinătate să nu poată vota!

Comparați-l pe briliantul și energicul Daniel Funeriu, care a organizat un bacalaureat cinstit, a băgat în faliment fabricile de diplome, s-a luptat cu plagiatele, a introdus standarde de calitate internaționale în evaluarea universităților cu miniștrii Genunche și Pamblică!

Comparați-i măcar o clipă pe curajoasa Macovei sau pe onorabilul Predoiu cu slugarnicul Tudorel Toader, prietenul penalilor, dacă socotiți că o asemenea comparație își are locul!

Comparați-i pe Sebastian Lăzăroiu sau pe Sulfina Barbu cu tupeista Olguța Vasilescu, dacă tot nu v-ați convins.

Vă rog, comparați-o pe Anca Boagiu, care a deblocat construcția de autostrăzi în vremuri de criză financiară globală, cu diverșii Șova de la PSD, care nu sunt în stare de nimic în timp de creștere economică!

Comparați-l pe Vasile Blaga cu Carmen Dan, și încercați să vă aduceți aminte dacă fostul lider PDL a ordonat vreodată gazarea manifestanților pașnici!

Comparați parlamentari ca Sever Voinescu, Toader Paleologu, Andreea Paul sau Raluca Turcan cu Iordache, Nicolicea, Codrin Ștefănescu sau Mitralieră!

În fine, comparați anvergura lui Băsescu cu figura jalnică a lui Dragnea! Ok, adăugați-l în talger și pe Tăriceanu, ca să tragă mai greu! Chiar și pe taciturnul Johannis, în care am văzut alternativa la răul cel mai mare.

Oricât l-ai detesta, nu poți spune că Băsescu nu umplea funcția prezidențială. Nu cred că a simțit cineva, între 2004 și 2014, că palatul Cotroceni era nelocuit sau că România era în derivă.

Ok, stricați tabloul cu Udrea și alții ca ea: tot e mai bun decât ce ne oferă azi PSD.

Firește, toate acestea sunt trecutul. Un trecut depășit, care însă ne ajută să înțelegem involuția sordidă pe care o reprezintă PSD și uselismul în devenirea României.

PS: Imaculații care acum 6 ani, în toiul loviturii de stat, se făceau că plouă sau strigau că toți sunt aceeași mizerie (unii au ajuns azi senatori și deputați și cunosc pe propria piele bâtele și gazul PSD) poartă și ei o parte din vină pentru grotesca revenire la putere a PSD & co”.

error: Content is protected !!