Cluj. Protest tăcut / RIP ILIE GAZEA: „Fără sloganuri, de data asta, cu o linişte hotărâtă. O lumânare, un scurt marş. Un simplu gest pentru un om care, conştient sau nu, s-a sacrificat”

Updated on august 21, 2018 Clujenii sunt chemați marți seara în Piața Unirii, de la ora 21:00, pentru a-l comemora pe ILIE GAZEA, protestatarul gazat de jandarmerie care a murit duminică seara.

Protest tăcut / RIP ILIE GAZEA: „Fără sloganuri, de data asta, cu o linişte hotărâtă. O lumânare, un scurt marş. Un simplu gest pentru un om care, conştient sau nu, s-a sacrificat”.

Cluj. Protest tăcut / RIP ILIE GAZEA: „Fără sloganuri, de data asta, cu o linişte hotărâtă. O lumânare, un scurt marş. Un simplu gest pentru un om care, conştient sau nu, s-a sacrificat” 1

Anca Rus: Acesta nu e un simplu protest si nici o simplā comemorare, e o dovadā de respect post mortem pentru un om care, desi se stia destul de în vârstā si bolnav, a iesit în Piata Victoriei ca sā ne apere si nouā libertatea si a înghitit gazele ce i-au fost fatale în locul nostru, al tuturor.

E în acelasi timp un act de justitie simbolico-civicā, cāci mā tem cā dreptate pentru omul acesta nu putem astepta de la ei. Cuvine-se sā i-o facem noi prin prezenta noastrā în numār mare la acest eveniment care e închinat memoriei lui. Gāsiti-vā timpul de a arāta cā sunteti oameni!

error: Content is protected !!