(Last Updated On: July 13, 2018)

Viaductul de la Gilău, parte din Autostrada Transilvania, este aproape de finalizare. Muncitorii au turnat placa de suprabetonare şi urmează asfaltarea.

Abandonate pe şantier în 2012, cele 64 de grinzi lungi de 30 de metri ale viaductului Gilău au fost în sfârşit amplasate pe pilonii de susţinere, informează digi24.ro.

Montarea celor 64 de grinzi s-a încheiat la viaductul de la Gilău, iar muncitorii au turnat deja şi placa de suprabetonare. Se pot vedea deja utilaje şi maşini care pregătesc următoarea etapă şi aceasta este turnarea asfaltului.

Tronsonul ar putea fi deschis circulaţiei la începutul toamnei, spun specialiştii.

Ionuț Ciurea, reprezentant al Asociației Pro Infrastructură: „În mod normal, din mobilizarea constructorului și din câte lucrări mai sunt de realizat ar trebui ca în septembrie să fie gata. Dacă nu sunt alte probleme cu rugozitate, planeitate… Atunci avem șansa ca la sfârşitul lunii septembrie să putem circula și pe pod”.

Vezi aici Video:

Noul pod peste Someş va permite desfăşurarea traficului pe 61 de kilometri din Autostrada Transilvania, unind astfel tronsoanele Câmpia Turzii – Gilău de noua porţiune Gilău-Nădăşelu.