Cluj: Gest impresionant. O femeie i-a donat un rinichi soțului ei. Bărbatul era pe lista de așteptare de 1 an

Updated on iulie 17, 2018 Un bărbat a primit o nouă șansă la viață după ce soția sa i-a donat un rinichi, operația având loc la Cluj. După un an de aşteptare, un bărbat din Sibiu a primit un rinichi nou. Donatorul este chiar soţia acestuia, iar medicii spun că, în astfel de cazuri, organul „străin” este mai uşor acceptat de organismul bolnavului.

Bărbatul era pe lista de aşteptare de un an, când a primit vestea că e compatibil, din punct de vedere medical, cu soţia lui.

Elena nu a stat pe gânduri când a aflat că îi poate salva viaţa celui care îi e soţ de 23 de ani, iar operaţia salvatoare a fost făcută la Cluj-Napoca, potrivit Digi 24.

„Boala pe care o are, poate ne-a făcut să fim mult mai uniţi, mult mai devotaţi unul faţă de celălat şi când este unul în suferinţă, stai să dai şi sufletul pentru celălalt și atunci simți că ți-ai da orice din tine ca să-l vezi pe cel de lângă tine că nu mai suferă și îi e bine”, spune Elena Moldovan.

„Practic am dus boala împreună amândoi, căci fără ajutorul soţiei nu reușeam. Doamna doctor ne-a întrebat de opţiunea de moarte cerebrală la început şi atunci a spus soţia că vrea să-mi doneze rinichiul”, afirmă Eugen Moldovan.

error: Content is protected !!