(Last Updated On: July 10, 2018)

Fiul dictatorului sirian Bashar al-Assad, a vorbit despre Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj.

Hafez al-Assad a declarat că subiectele de la această ediție i se par mai grele decât cele de la precedenta ediţie.

“Concursul a fost dificil, ca de obicei. Acest an a fost puţin mai dificil pentru mine, a trebuit să trec printr-un bacalaureat, am fost puţin preocupat, dar cel mai important lucru este să te concentrezi pe rezolvarea problemelor, atât cât poţi. Dintr-un anumit punct de vedere, concursul din acest an a fost mai greu pentru mine decât cel de anul trecut, pentru că anumite puncte tari diferă de la concurent la concurent, poate pentru unii a fost mai uşor, dar pentru mine a fost mai provocator”, a declarat, marți, Hafez al-Assad, citat de hotnews.ro.

Ce spune despre Cluj Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian, aflat la Olimpiada Internațională de Matematică 1

Fiul preşedintelui Siriei, concurent la internaționala de matematică, a povestit că speră să obţină “un rezultat bun la olimpiadă, dar competiţia este strânsă şi sunt mai bucuros să adun note pentru echipă decât premii pentru mine. Matematica este, evident, pasiunea mea, încă din copilărie. Fiecare copil are o pasiune pentru ceva, a mea este matematica”.

Acesta a spus că şederea în România, la Cluj-Napoca, a fost foarte plăcută şi că îi place oraşul, fiind unul plin de verdeaţă. Hafez al-Assad a afirmat că ar dori să se întoarcă la Cluj-Napoca pentru a vizita oraşul.

Întrebat cum comentează faptul că i se acordă atâta atenţie, tânărul olimpic a spus că el se consideră un om normal.

„Lumea vorbeşte, dar cine mă cunoaşte ştie că am participat ca oricare alt concurent normal la olimpiadele de matematică, la excursii, nu ştiu cum altcumva să demonstrez că sunt o persoană normală, la fel ca alţi 600 de elevi”, a spus Hafez al-Assad, citat de mediafax.ro

Acesta a precizat că după liceu ar vrea să studieze ingineria în Siria la început, apoi să îşi continue studiile în altă parte, după care să se întoarcă acasă.