Oana Pellea: „CLUJ, felicitari!” Moise Guran: „Respect!” 5,000 de clujeni au strigat „România nu este o nație de hoți”

Updated on iunie 20, 2018 5,000 de clujeni au strigat marți seară că „România nu este o nație de hoți”. Cei de la PSD au votat modificări la Codurile Penale care vor transforma România într-un Rai al infractorilor. Oana Pellea și Moise Guran i-au felicitat pe cei care au ieșit la protest.

Protestatarii şi-au strigat nemulţumirea şi au mărşăluit prin tot oraşul. Mulţimea s-a adunat în jurul orei 19.00, în Piaţa Unirii, din centrul Clujului. Oamenii au venit „înarmaţi” cu pancarte, apoi au pornit în marş prin oraş, potrivit stirile Pro Tv.

Oana Pellea CLUJ, felicitari !
Vezi aici Video:

Femeie: „M-am săturat, am vrut să renunţ dar nu avem dreptul de a renunţa după ce s-a întâmplat aseară (n.r – luni seara) e de datoria noastră să protestăm.”

Bărbat: „Nu sunt de acord cu decizile pe care le iau politicienii şi vrem o schimbare.”

Grupul de protestatari s-a mărit pe parcurs. Când au văzut mulţimea, oamenii au ieşit din case şi s-au alăturat protestului.

Femeie: „Am ieşit în stradă ca să putem rămâne în ţară şi eu, şi copiii mei. Am venit la protest direct de la muncă.”

Băiat: „Sunt sătul de ce se întâmplă în ţara asta de legile care sunt făcute doar să-i salveze pe unii.”

Prevederile noului cod penal votate noaptea le-au amintit multora de ordonanţă de urgenţă 13 din februarie 2017, adoptată.. tot în toiul nopţii.

Moise Guran: Respect!

Vezi aici Video:

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni noaptea proiectul de modificare a Codului de procedură penală, cu 175 voturi „pentru”, 78 „împotrivă” şi o abţinere.

Una dintre cele mai contestate prevederi votate permite revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, în anumite condiţii. Opoziţia susţine că articolul este făcut special pentru că Liviu Dragnea să scape de condamnarea definitiva din Dosarul Referendumul.

Oana Pellea: „CLUJ, felicitari!” Moise Guran: „Respect!” 5,000 de clujeni au strigat „România nu este o nație de hoți” 1

(foto: Ovidiu T. Vereș)

De asemenea, textul votat târziu în noapte face imposibilă condamnarea unei persoane la instanţă de apel, dacă prima instanţă a decis achitarea şi nu au mai apărut probe noi. Iar denunţurile nu vor mai duce la reducerea pedepselor decât dacă denunţătorul scrie despre comiterea unor ilegalităţi în maximum 6 luni de la comiterea faptei.

error: Content is protected !!