Cluj: Parcul Central va fi luminat cu 20.000 de gulguțe la Festivalul Luminii

Updated on iunie 12, 2018 Sâmbătă, 16 iunie, în Parcul Central din Cluj Napoca, va avea loc a paisprezecea ediție a “Festivalului Luminii”. Evenimentul este organizat de cercetașii din Cluj-Napoca, din cadrul Organizației Naționale “Cercetasii Romaniei”.

„În prezent, ideea că fericirea este un lucru măreț, în calea căruia trebuie să alergăm mereu, a devenit tot mai populară. Prinși în agitația vieții cotidiene, adesea uităm că lucrurile mărunte, precum un zâmbet, un cântec sau găsirea unui strop de lumină la finalul zilei sunt, de fapt, cele care contează, cele care ne aduc bucuria sufletească.

Cluj: Parcul Central va fi luminat cu 20.000 de gulguțe la Festivalul Luminii 1

Din acest motiv, încă din 2004, Cercetașii României și-au propus ca măcar pentru câteva ore să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și, împreună cu partenerii lor, să transforme orașele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevenim copii și, indiferent de vârstă, să descoperim lucrurile care ne fac fericiți, să le luăm cu noi și să le ținem aproape până la următoarea ediție”, anunță organizatorii.

Festivalul Luminii este organizat în fiecare an în mai multe locații din România, cu scopul de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieții de zi cu zi și de a oferi copiilor, tinerilor și voluntarilor de toate vârstele implicați o educație non-formală prin responsabilizarea lor și dezvoltarea abilităților de organizare în cadrul unui eveniment național.

Parcul va fi luminat de aproximativ 20.000 de gulgute. La ora 21:00, se va începe aprinderea lumânărilor din gulgute, iar de la ora 22:00, va avea loc una dintre atracțiile principale ale serii, spectacolul pirotehnic și jongleriile cu foc.

Ideea a apărut în anul 2004, când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să le amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Împlinite, când clujenii prezenți au așezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor, cât și dorința de a deveni realitate.

De atunci, festivalul a continuat, în fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii, iar din 2008 a devenit eveniment național, fiind organizat sincron de mai multe centre locale.

error: Content is protected !!