Cluj: Ghiță Mureșan: „În America, toată lumea știe de Simona Halep. Ghiță Mureșan nu prea mai există. Am niște prieteni, vecini, americani, nu au nimic în comun cu România, dar o respectă și o iubesc pe Simona ca pe copilul lor. Merg la toate turneele…”

Updated on iunie 13, 2018 Ghiță Mureșan, singurul sportiv român care a jucat baschet în campionatul profesionist Nord-American, se află într-o scurtă vizită la Cluj.

Singurul baschetbalist român din NBA a vorbit și despre Simona Halep.

Cluj: Ghiță Mureșan: „În America, toată lumea știe de Simona Halep. Ghiță Mureșan nu prea mai există. Am niște prieteni, vecini, americani, nu au nimic în comun cu România, dar o respectă și o iubesc pe Simona ca pe copilul lor. Merg la toate turneele...” 1

„În America, toată lumea știe de Simona Halep. Ghiță Mureșan nu prea mai există. Am niște prieteni, vecini, americani, nu au nimic în comun cu România, dar o respectă și o iubesc pe Simona ca pe copilul lor.

Merg la toate turneele mari, peste tot în lume se duc după ea. În America are cei mai mulți fani. Este, de departe, cea mai cunoscută româncă acolo, peste mine, Hagi sau Nadia”, a spus Ghiță Mureșan, citat de curentul.info, preluat de Can Can.

Cel mai înalt jucător de baschet din istoria NBA,la 2.31m, Ghiță Mureșan a venit pentru câteva zile la Cluj și se va implica la Sports Festival, eveniment care se desfășoară între 14-17 iunie. Ambasador al evenimentului, „Big Ghiță” va face demonstrații pentru copii și se va reîntâlni cu colegii din marea echipă a Clujului, care aducea în 1992 primul titlu la baschet.

”Mă bucur că se organizează Sports Festival. Clujenii sunt intelectuali, iubesc sportul și merită un asemenea eveniment. Sunt singurul jucător care a jucat în NBA și speră să atrag cât mai mulți fani la baschet și la orice alt sport. Cel mai important lucru este că se face inițiere pentru copiii care vor să încerce să practice un sport.

Este o oportunitate pentru oameni să vină să vadă sportivi, dar și să încerce să facă sport, să facă mișcare. Sports Festival nu naște campioni, ci e făcut ca lumea să se bucure de sport” – Ghiță Mureșan, fost baschetablist.

error: Content is protected !!