Clujul fără angajați. ”Tinerii nu vor să muncească”. Proprietar pub: „În domeniul în care lucrez eu în Horeca, situaţia este aş zice dramatică. Noi avem acoperit 30% din necesarul forţei de muncă. Problema nu e doar numărul lor, ci că sunt extrem de slab calificaţi. Mentalitatea este …”

Updated on iunie 11, 2018 România înregistrează în acest moment un deficit de forță de muncă. Potrivit unor date de la Institutul Național de Statistică, pe piață există acum mai multe locuri decât la începutul anului.

În topul judeţelor cu cele mai multe locuri de muncă disponibile -1.178, se situează Clujul. Majoritatea sunt în transport, inginerie, baruri şi restaurante, informează stirileportv.ro.

Clujul fără angajați. ”Tinerii nu vor să muncească”. Proprietar pub: „În domeniul în care lucrez eu în Horeca, situaţia este aş zice dramatică. Noi avem acoperit 30% din necesarul forţei de muncă. Problema nu e doar numărul lor, ci că sunt extrem de slab calificaţi. Mentalitatea este ...” 1

Mircea Buteanu, proprietar pub: ”În domeniul în care lucrez eu în Horeca, situaţia este aş zice dramatică. Noi avem acoperit 30% din necesarul forţei de muncă. Problema nu e doar numărul lor, ci că sunt extrem de slab calificaţi. Mentalitatea este precară în ceea ce înseamnă muncă. Slagerul actual este demisia, dacă ţi-o spune, de regulă nici nu o spune, pur şi simplu nu ţi-o spune. Iar viitorul este sumbru.”

În alte domenii, firmele mari şi-au păstrat angajaţii care ar fi trebuit să iasă deja la pensie.

Otilia Niște, director executiv AJOFM Cluj: “Putem găsi că şi explicaţie în natalitatea în scădere, precum şi în migraţia masivă din ultimii ani. Vorbim de locuri de muncă vacantă în domenii unde dinamica este foarte mare.

Oamenii vin şi pleacă din tot felul de motive, plecând de la aspecte de nivel salarial care nu întotdeauna sunt satisfăcătoare. În acest moment o treime din angajaţii marilor angajatori sunt persoane pensionabile.”

Advertisements
error: Content is protected !!