Foto Cluj. Dragos Paun: „Deja se fac teste cu autobuzele electrice. Cluj-Napoca – green city”

Updated on mai 25, 2018 Autobuzele electrice cumpărate de CTP și Primărie au fost scoase la probe pe străzile din Cluj.

Anul trecut,  primăria a semnat un contract-cadru cu firma poloneză Solaris, care va furniza 30 de autobuze electrice. Costul unui singur autobuz de ecologic depăşeşte o jumătate de milion de euro. Vehiculele vor fi de ultimă generaţie şi vor putea fi încărcate wireless.

Foto Cluj. Dragos Paun: „Deja se fac teste cu autobuzele electrice. Cluj-Napoca - green city” 1

Dragos Paun: Deja se fac teste cu autobuzele electrice Foto Cluj. Dragos Paun: „Deja se fac teste cu autobuzele electrice. Cluj-Napoca - green city” 2🤔 Cluj-Napoca – green city Foto Cluj. Dragos Paun: „Deja se fac teste cu autobuzele electrice. Cluj-Napoca - green city” 3🙂

Modelul achiziţionat este Solaris Urbino 12 electric. Aceste autobuze circulă în prezent în ţări ca Germania, Olanda, Elveţia, Polonia şi Cehia.

Foto Cluj. Dragos Paun: „Deja se fac teste cu autobuzele electrice. Cluj-Napoca - green city” 4

Primarul Emil Boc citate de Adevarul: „Am comandat deja un număr de 11 autobuze electrice din cele 30. Avem confirmarea că vor sosi până în aprilie, cel târziu mai, la Cluj.

Mai avem în vedere şi alte comenzi, dar între timp trebuie să pregătim infrastructura, aşa că intenţionăm să introducem inclusiv încărcarea wireless a acestora, pentru ca timpul de alimentare să se reducă de la 30 la 7 minute”.Foto Cluj. Dragos Paun: „Deja se fac teste cu autobuzele electrice. Cluj-Napoca - green city” 5

Anul acesta în parcul auto al CTP vor ajunge și 15 autobuze noi Diesel, cumpărate de la Mercedes cu suma de 4,5 milioane de euro.

error: Content is protected !!