(Last Updated On: May 15, 2018)

Poliția locală din Cluj Napoca va fi dotată cu trei autoturisme electrice. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc.

„Trei autoturisme pur electrice noi vor fi achiziționate de Primăria Cluj-Napoca pentru dotarea Poliției Locale a municipiului. Acestea nu poluează, sunt eficiente energetic și reprezintă viitorul în materie de transport.

Premieră în România: Primăria Cluj-Napoca dotează Poliția Locală cu mașini electrice 1

La fel ca în cazul autobuzelor electrice, unde Cluj-Napoca este primul oraș din România în care vom avea astfel de mijloace de transport în comun, achiziționarea acestor autoturisme electrice pentru Poliția Locală reprezintă un semnal puternic cu privire la viitorul mobilității urbane și direcția de dezvoltare pe care s-a încadrat comunitatea noastră.

Premieră în România: Primăria Cluj-Napoca dotează Poliția Locală cu mașini electrice 2 Premieră în România: Primăria Cluj-Napoca dotează Poliția Locală cu mașini electrice 3

Mașinile electrice vor înlocui trei mașini vechi din parcul auto actual, care îndeplinesc condițiile de casare. Astfel, noile autoturisme vor fi achiziționate prin licitație, cu finanțare de la bugetul local, din prima de casare și ecotichet, prin participarea Municipiului la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019, respectiv la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2017-2019”, a anunțat primarul.