(Last Updated On: April 15, 2018)

Asociația Pro Infrastructură anunță că loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda sunt finalizate dar, din păcate, autoritățile nu se grăbesc să le deschidă pentru trafic.

Pe Facebook, Asociația Pro Infrastructură a adăugat fotografii cu mesajul: „Așa cum am zis de nenumărate ori, loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda sunt pregătite să preia traficul rutier. Vineri, 13.04.2018, am făcut o nouă vizită și am luat câteva cadre aeriene. Autostrada este pregătită, dar autoritățile nu. Autostrada este gata, dar autoritățile încă se mai gândesc, încă mai analizează, încă mai negociază cu antreprenorii generali.

Foto Cluj: Autostrada finalizată (arată superb) dar ținută închisă! Asociația Pro Infrastructură: „RUȘINE! Ne chinuim din decembrie 2017 să explicăm unei țări întregi situația penibilă în care ne aflăm... Conform informațiilor aflate pe surse, se pare că avem stabilite datele pentru recepție”: 1 Foto Cluj: Autostrada finalizată (arată superb) dar ținută închisă! Asociația Pro Infrastructură: „RUȘINE! Ne chinuim din decembrie 2017 să explicăm unei țări întregi situația penibilă în care ne aflăm... Conform informațiilor aflate pe surse, se pare că avem stabilite datele pentru recepție”: 2

Conform informațiilor aflate pe surse, se pare că avem stabilite datele pentru recepție: 24 mai pentru lotul 3 (Tirrena Scavi, între Aiud și Decea) și 15-16 iunie pentru lotul 4 (Porr, între Decea și Turda). Nu vă grăbiți: sunt date aflate pe surse și nimic nu este sigur. Orice se poate întâmpla. Inclusiv să stăm cu autostrada închisă până la paștele cailor.

Cert este că ne chinuim din decembrie 2017 să explicăm unei țări întregi situația penibilă în care ne aflăm. Am filmat din dronă, de la bordul mașinii circulând cu 130 km/h între Aiud și Turda și am dat zeci de interviuri în mass media. Ba chiar am pornit, în parteneriat cu Declic, o petiție semnată de peste 17.000 persoane.

Foto Cluj: Autostrada finalizată (arată superb) dar ținută închisă! Asociația Pro Infrastructură: „RUȘINE! Ne chinuim din decembrie 2017 să explicăm unei țări întregi situația penibilă în care ne aflăm... Conform informațiilor aflate pe surse, se pare că avem stabilite datele pentru recepție”: 3 Foto Cluj: Autostrada finalizată (arată superb) dar ținută închisă! Asociația Pro Infrastructură: „RUȘINE! Ne chinuim din decembrie 2017 să explicăm unei țări întregi situația penibilă în care ne aflăm... Conform informațiilor aflate pe surse, se pare că avem stabilite datele pentru recepție”: 4 Foto Cluj: Autostrada finalizată (arată superb) dar ținută închisă! Asociația Pro Infrastructură: „RUȘINE! Ne chinuim din decembrie 2017 să explicăm unei țări întregi situația penibilă în care ne aflăm... Conform informațiilor aflate pe surse, se pare că avem stabilite datele pentru recepție”: 5

De ce mai trebuie să așteptăm o lună și ceva pentru un tronson, respectiv încă două pentru celălalt sau poate chiar mai mult? Greu de zis.

Noi ne riscăm viața pe DN1. “Responsabilii” din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se scarpină în cap, dau din umeri și se ceartă între ei și cu antreprenorii generali pentru neconformități, alunecări de taluz care pot fi reparate sub trafic, dispute contractuale și reguli de recepție. Timpul trece, leafa merge.

Foto Cluj: Autostrada finalizată (arată superb) dar ținută închisă! Asociația Pro Infrastructură: „RUȘINE! Ne chinuim din decembrie 2017 să explicăm unei țări întregi situația penibilă în care ne aflăm... Conform informațiilor aflate pe surse, se pare că avem stabilite datele pentru recepție”: 6 Foto Cluj: Autostrada finalizată (arată superb) dar ținută închisă! Asociația Pro Infrastructură: „RUȘINE! Ne chinuim din decembrie 2017 să explicăm unei țări întregi situația penibilă în care ne aflăm... Conform informațiilor aflate pe surse, se pare că avem stabilite datele pentru recepție”: 7

Minciuna, manipularea și fuga de răspundere sunt la ordinea zilei.

RUȘINE!”