Surse: Clujul va da noul președinte al României. Susținut de Liviu Dragnea pentru a-l înlocui pe Klaus Iohannis. Îl votezi?

Updated on martie 13, 2018 Alegerile prezidențiale se apropie iar partidele trebuie să-și anunțe candidații. Primii au fost cei de la PNL care au anunțat că îl vor susține pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat.Ludovic Orban ar trebui să fie noul premier al României. Clujul are o ocazie istorică să dea noul președinte al României. Îl votezi?

Surse din interiorul Partidului Social Democrat au confirmat pentru redacția PSnews.ro numele candidatului pe care Dragnea ar vrea să îl înainteze în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.

Mai precis, Liviu Dragnea îl pregătește pe nimeni altul decât fostul vicepremier Vasile Dîncu – ce îl sfătuia, luna trecută, pe liderul social-democraților să nu se lase mânat de ”beția puterii” – pentru a fi candidatul PSD în lupta din 2019. În plus, acest fapt este accentuat și de apropierea din ultima vreme dintre cei doi, conform surselor PSnews.ro.

Surse: Clujul va da noul președinte al României. Susținut de Liviu Dragnea pentru a-l înlocui pe Klaus Iohannis. Îl votezi? 1

Varianta Dîncu este testată de Dragnea pentru a oferi, în contrapondere cu avântul lui Călin Popescu Tăriceanu – ce se vede unicul candidat al coaliției aflate la guvernare. Totodată, prin această mișcare, liderul PSD speră și că va schimba ținta celor care îl atacă atât din interiorul partidului, cât și din exteriorul acestuia.

Vasile Dîncu, cariera politică şi-o începe în 1999, când se înscrie în Partidul Social Democrat Cluj. În 2000, aflat pe poziţia de director-fondator al Istitutului Metromedia Transilvania, acceptă propunerea primului-ministru Adrian Nastase şi devine Ministrul Informaţiilor Publice, din decembrie 2000 până în aprilie 2003, când, în urma restructurării guvernamentale, Ministerul Informaţiilor Publice se transformă în Agenţia Pentru Strategii Guvernamentale, la conducerea căreia rămâne până în 2004, potrivit DC News.ro.

În timp, a ocupat funcţiile politice de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Cluj a P.S.D. şi de secretar executiv al P.S.D. în marketing politic.

Treptat, Dâncu devine cea mai valoroasă “piesă” din galeria social-democraţilor de la Cluj.

error: Content is protected !!