Cluj: Votezi? Florin Bădiță, fondatorul grupului Corupţia ucide, nominalizat la titlul de „Personalitatea europeană a anului“, alături de actriţa Emma Watson şi alte nume mari

Updated on martie 21, 2018 Florin Bădiță, care locuiește în Cluj, fondatorul grupului Corupția Ucide, a fost nominalizat de Euronews, alături de nume importante la nivel global, pentru câştigarea titlului de „Personalitatea europeană a anului“ la Premiile European Leadership 2018.

El este nominalizat alături de actriţa britanică Emma Watson (27 de ani), antreprenorul francez Xavier Niel (50 de ani), omul de afaceri miliardar Mohed Altrad (70 de ani), francez de origine siriană, modelul britanic Edie Campbell (27 de ani), astronomul belgian Michaël Gillon (44 de ani), avocata Marcia Willis Stewart, activistul maghiar András Fekete-Gyor (27 de ani) şi politiciana poloneză Barbara Nowacka (42 de ani), informează adevarul.ro Poți vota aici ca Florin Bădiță să devină „Personalitatea europeană a anului“.

Cluj: Votezi? Florin Bădiță, fondatorul grupului Corupţia ucide, nominalizat la titlul de „Personalitatea europeană a anului“, alături de actriţa Emma Watson şi alte nume mari 1

„Nu mă aşteptam la această nominalizare, deşi în ianuarie a venit cineva de la Euronews şi am stat de vorbă pentru un reportaj, iar apoi am aflat că persoana respectivă a ales să mă nominalizeze. Dar am fost surprins într-un mod plăcut”, a declarat Florin bădiță.

Pe site-ul euronews.com, Florin Bădiţă este descris astfel: „Românul Florin Bădiţă a fondat Corupţia ucide, un grup civic care luptă împotriva corupţiei, în urma incendiului din 2015 la clubul de noapte Colectiv, în care au murit 64 de persoane.

Campania tânărului în vârstă de 29 de ani a ajutat să pună capăt la decriminalizarea cazurilor de corupţie din România, cu daune totale de mai puţin de 45.000 de euro şi a descoperit mai multe cazuri de fraudă. În acest an, el a fost numit în lista Forbes 30 Under 30 Europe, Law and Policy.“

Nominalizaţii iniţiali sunt anunţaţi de echipa editorială a Euronews şi de European Business Summit. Apoi, timp de două săptămâni (15 martie-31 martie), internauţii îşi pot vota favoriţii aici. Astfel, va fi creată o listă scurtă de trei candidaţi pe fiecare categorie. Această listă scurtă va fi prezentată unui juriu de experţi, care vor decide câştigătorii. Aceştia vor fi premiaţi pe data de 22 mai, la o ceremonie care va avea loc în Bruxelles.

Premiile European Leadership au fost înfiinţate de Euronews în parteneriat cu European Business Summit şi Qualifio şi recompensează personalităţi de succes în business, politică şi inovare.

error: Content is protected !!