Cluj: U-Banca Transilvania, Victorie pe deplin meritată în restanța cu Steaua CSM EximBank

Updated on martie 21, 2018 U-Banca Transilvania a câștigat ieri seară meciul restanță împotriva celor de la Steaua CSM EximBank București, scor 84-68 (23-21, 19-14, 23-19, 19-14).

Clujenii s-au impus după un meci pe care l-au controlat în cea mai mare parte a sa. Nici în acest joc, antrenorul Mihai Silvășan nu s-a putut baza pe serviciile fundașului Miha Lapornik, în timp ce oaspeții nu i-au folosit pe Iuri Fraseniuc, Brandon Taylor și Randal Falker, transmite u-bt.ro

Cluj: U-Banca Transilvania, Victorie pe deplin meritată în restanța cu Steaua CSM EximBank 1

U-Banca Transilvania a început în forță meciul, profitând de apatia în joc a bucureștenilor. Watson a cooperat frumos la un alley-oop cu Nandor Kuti, iar când Kromah a înscris de la distanță, Jukka Toijala a cerut primul timp de odihnă (7-0, min. 2).

Kromah a mai înscris o dată de la distanță pentru 12-4, Kuti a înfipt un super dunk pentru 16-8 și astfel distanța s-a păstrat la opt puncte.

Flowers a găsit la rândul său ținta de două ori de dincolo de semicerc și a strâns la doar două posesii, fiind rândul lui Mihai Silvășan să ceară pauză (23-18, min. 8). Până la pauză, Flowers a mai înscris o dată de la distanță, astfel că primul sfert se încheia cu un mic avantaj pentru U-Banca Transilvania, scor 23-21.

Echipa noastră s-a menținut la conducere cu un avantaj fragil până la mijlocul sfertului secund, când Dragan Zekovic a dus Steaua în față, înscriind cea de-a 5-a ”triplă” a bucureștenilor, scor 28-30.

U-Banca Transilvania și-a reluat poziția cu o aruncare de la distanță a lui Watson, tot el punctând pe pătrundere la faza următoare. Cu două minute înainte de pauză, banca oaspeților a cerut timp de odihnă (scor 39-34).

Peste un minut, ambele echipe își incrementaseră scorul cu o unitate și Mihai Silvășan a cerut la rândul său time-out, pentru ultimele indicații înainte de pauză. Drungilas a înscris pe o piruetă frumoasă și pauza găsea echipa noastră cu un avantaj de peste două posesii, respectiv 42-35.

Diferența de pe tabelă a fost construită în special pe aruncările din interior, unde echipa noastră a înscris cu cinci aruncări în plus (13-8), dar și din recuperări (20-15 la general, 7-6 la cele ofensive). Din cele șapte recuperări ofensive reușite de baschetbaliștii noștri, trei au fost transformate în puncte, față de doar una a oaspeților. De asemenea, un al capitol cu avantaj clar pentru U-Banca Transilvania a fost cel al punctelor înscrise pe tranziție: 8-0.

În primul atac al sfertului al treilea, Kuti a înscris din zero grade, ducând avantajul pentru prima dată la zece puncte (45-35). Apărarea noastră și-a făcut excelent treaba, iar pe atac Kromah a înscris două libere și Watson l-a servit pe Kuti, astfel că scorul a căpătat rapid proporții. Jukka Toijala a cerut rapid timp de odihnă, pentru a opri sângerarea echipei sale (49-35, min. 21).

S-a modificat vizibil intensitatea în apărare a Stelei și oaspeții au revenit rapid sub zece puncte (49-40, min. 23). Barro și Kuti, cu două dunk-uri spectaculoase, au refăcut diferența și au reușit să trezească și publicul (53-42, min. 25). Kuti a completat perioada bună din jocul echipei noastre cu o aruncare de la distanță, ducând diferența de pe tabelă la cea mai mare valoare (63-46, min. 27).

Marinov și Flowers au muncit mult să țină Steaua în joc, iar când Baciu și Luka Lapornik au dat o mână de ajutor, scorul s-a reglat din nou (65-54, min. 30).

Steaua a profitat de câteva atacuri neclare ale echipei noastre și a continuat să decupeze din deficit, iar la jumătatea secvenței decisive mai erau doar două posesii ce despărțeau cele două echipe (70-65, min. 34).

Jocul s-a încins și Zeljko Sakic a mărit și mai mult temperatura cu o aruncare de trei puncte din zero grade, Toijala fiind nevoit să ceară timp de odihnă pentru a-și răcori băieții (73-65, min. 36).

Kromah și Barro au marcat cu ușurință, iar apărarea noastră a sigilat coșul pentru câteva faze, astfel că, cu puțin peste două minute rămase de disputat, scorul era din nou generos, 80-67. Cu toată opoziția lui Jukka Toijala, Steaua s-a stins și nu a mai putut contesta victoria U-Banca Transilvania.

error: Content is protected !!