Cluj: CONDAMNARE Fostul viceprimar Horvath Anna, închisoare cu executare!

Updated on martie 23, 2018 Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să o condamne la închisoare cu executare pe Horvath Anna, fost viceprimar al Primăriei Cluj, pentru trafic de influență.

Curtea de Apel Cluj a condamnat-o la 2 ani și 8 luni cu executare, după ce Horvath Anna a refuzat să presteze munca în folosul comunității. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, informează Ziua de Cluj.

Cluj: CONDAMNARE Fostul viceprimar Horvath Anna, închisoare cu executare! 1

Fostul viceprimar, care a demisionat din funcție acum un an, a fost trimisă în judecată la sfârşitul anului trecut, alături de omul de afaceri Zsolt Fodor, fiind acuzată că s-a folosit de influenţa sa din Primărie pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare pentru acesta.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada februarie – mai 2016, Anna Horvath, in calitate de viceprimar, si-a folosit influenta pe langa functionari publici din cadrul Primariei pentru urgentarea avizarii unui proiect imobiliar in care un om de afaceri avea interese economice, informează Stirile Pro Tv.

DNA precizeaza ca derularea acestui proiect imobiliar presupunea obtinerea, in prealabil, a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafete de teren, eliberarea autorizatiei de construire.

“Pentru demersurile pe care le-a facut pe langa functionari cu atributii in domeniul urbanismului si autorizarii lucrarilor de constructii, inculpata Horvath a pretins omului de afaceri procurarea si remiterea unui numar de 60 de abonamente (avand o valoare totala de circa 20.000 lei) la doua festivaluri de muzica, pe care sa le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau in cadrul campaniei electorale.

Cele doua persoane au convenit sa disimuleze remiterea abonamentelor sub forma incheierii unui contract de sponsorizare, urmand ca viceprimarul Anna Horvath sa indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care sa fie incheiat acest contract”, sustin procurorii.

Anchetatorii au mai retinut ca, in acelasi context, Anna Horvath a promis ca dupa alegerile locale il va ajuta pe acelasi om de afaceri si in cazul altor proiecte imobiliare in care acesta avea interese economice.

error: Content is protected !!