România la Cluj. Florin Segărceanu: „Ar fi un avantaj imens să mergem din nou acolo, să avem publicul acela în spate. Condiţiile de la Cluj sunt ideale pentru pregătire, pentru meci… sala e extraordinară, iar publicul senzaţional. Fetele s-au simţit minunat la Cluj, ca şi mine de altfel …”

Updated on februarie 13, 2018 Clujul este favorit să organizeze barajul de calificare în grupa mondială dintre România și Elveția la tenis feminin. Atmosfera senzațională de la meciul cu Canada, organizarea, orașul, l-au făcut pe căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, să spună că ar fi un avantaj să joace tot la Cluj.

„Cel mai mult mă bucur că jucăm acasă acest meci cu Elveţia. Şi sper să jucăm tot la Cluj-Napoca (n.r. unde România a învins Canada). Ar fi un avantaj imens să mergem din nou acolo, să avem publicul acela în spate. Condiţiile de la Cluj sunt ideale pentru pregătire, pentru meci… sala e extraordinară, iar publicul senzaţional. Fetele s-au simţit minunat la Cluj, ca şi mine de altfel”, a afirmat căpitanul-nejucător.
România la Cluj. Florin Segărceanu: „Ar fi un avantaj imens să mergem din nou acolo, să avem publicul acela în spate. Condiţiile de la Cluj sunt ideale pentru pregătire, pentru meci… sala e extraordinară, iar publicul senzaţional. Fetele s-au simţit minunat la Cluj, ca şi mine de altfel ...” 1

„La Cluj s-ar putea juca fie pe zgură, fie pe o suprafaţă asemănătoare cu cea folosită acum cu Canada. Depinde ce hotărăsc fetele, ele joacă. Până la urmă, e bine că noi vom alege suprafaţa, asta e ceea ce contează”, a mai declarat Segărceanu.

Căpitanul-nejucător al României le-a analizat pe adversarele „tricolorelor”.

„Toate echipele sunt valoroase la nivelul ăsta şi destul de dificile. Iar Elveţia nu face excepţie. Bacsinszky este cea mai bine clasată şi deci cea mai bună jucătoare a lor. Însă şi celelalte componente ale lotului pot face surprize. Însă pe mine mă interesează ca fetele noastre să fie sănătoase, asta e cel mai important”, a precizat Florin Segărceanu.

Elveția, locul 6 în clasamentul mondial, a ajuns în baraj după ce pierdut meciul cu Cehia, 1-3, în primul tur al Grupei Mondiale.
România la Cluj. Florin Segărceanu: „Ar fi un avantaj imens să mergem din nou acolo, să avem publicul acela în spate. Condiţiile de la Cluj sunt ideale pentru pregătire, pentru meci… sala e extraordinară, iar publicul senzaţional. Fetele s-au simţit minunat la Cluj, ca şi mine de altfel ...” 2

„Dacă ne uităm la clasamentul WTA putem spune că pornim favoriţi cu Elveţia. Dar trebuie să fim atenţi. Din experienţa mea, surprize pot apărea oricând. Fetele trebuie să fie concentrate la fiecare meci, indiferent pe cine au în faţă”, a spus Segărceanu.

Echipa Elveției: Timea Bacsinszky (42 WTA), Jil Teichmann (134 WTA), Viktorija Golubic (100 WTA), Belinda Bencic (73 WTA).
România la Cluj. Florin Segărceanu: „Ar fi un avantaj imens să mergem din nou acolo, să avem publicul acela în spate. Condiţiile de la Cluj sunt ideale pentru pregătire, pentru meci… sala e extraordinară, iar publicul senzaţional. Fetele s-au simţit minunat la Cluj, ca şi mine de altfel ...” 3

România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3. România a câştigat primul meci, în 1978, la Melbourne, în turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 3-1, în 1980, tot în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2007, la Plovdiv, cu 2-1, în Grupa I a zonei Europa-Africa.

România are şase jucătoare în top 100 (Simona Halep – 2, Irina Begu – 37, Sorana Cîrstea – 38, Mihaela Buzărnescu – 43, Ana Bogdan – 86, Monica Niculescu – 92).

error: Content is protected !!