Foto Cluj: Tomograf pentru copaci. Nu se vor mai tăia copacii sănătoși. Ce spune viceprimarul viceprimarul Dan Ștefan Tarcea:

Updated on februarie 6, 2018 Pentru a nu mai fi acuzați că taie copaci sănătoși de pe domeniul public, cei de la Primărie au cumpărat un Tomograf pentru monitorizarea sănătății arborilor.

Pe Facebook, viceprimarul Dan Ștefan Tarcea a adăugat fotografii cu mesjul: „Tomograf pentru monitorizarea sănătății arborilor.
Primăria Cluj-Napoca a achiziționat un tomograf pentru a evalua starea de sănătate a copacilor din municipiu.

Foto Cluj: Tomograf pentru copaci. Nu se vor mai tăia copacii sănătoși. Ce spune viceprimarul viceprimarul Dan Ștefan Tarcea: 1 Foto Cluj: Tomograf pentru copaci. Nu se vor mai tăia copacii sănătoși. Ce spune viceprimarul viceprimarul Dan Ștefan Tarcea: 2 Foto Cluj: Tomograf pentru copaci. Nu se vor mai tăia copacii sănătoși. Ce spune viceprimarul viceprimarul Dan Ștefan Tarcea: 3 Foto Cluj: Tomograf pentru copaci. Nu se vor mai tăia copacii sănătoși. Ce spune viceprimarul viceprimarul Dan Ștefan Tarcea: 4 Foto Cluj: Tomograf pentru copaci. Nu se vor mai tăia copacii sănătoși. Ce spune viceprimarul viceprimarul Dan Ștefan Tarcea: 5 Foto Cluj: Tomograf pentru copaci. Nu se vor mai tăia copacii sănătoși. Ce spune viceprimarul viceprimarul Dan Ștefan Tarcea: 6

Protejarea spațiilor verzi va fi astfel intensificată și se vor evita tăierile unor arbori sănătoși. În urma testărilor se va întocmi o hartă la nivel de oraș cu arborii care prezintă un potențial pericol și urmează să fie tăiați sau toaletați.

Acest tomograf conține un set de aparate care, prin utilitatea lor, detectează părțile în descompunere din interiorul trunchiului, identifică putregaiul timpuriu, ajută la stabilirea precisă a geometriei trunchiului arborelui în momentul realizării tomogramei și oferă date tehnice cu privire la stabilitatea arborelui la nivelul rădăcinii și rezistenței acestuia la vânt, furtuni, vijelii etc”.

error: Content is protected !!