Foto Cluj: Câțiva tineri s-au apucat de plogging, culeg gunoaie în timp ce aleargă

Updated on februarie 14, 2018 Câțiva tineri din Cluj s-au apucat de plogging, un termen inventat în Suedia şi care înseamnă culesul de gunoaie în timp ce faci jogging.

Pe Facebook,Mona Varga a adăugat fotografii cu mesjul: „Alergare cu folos, buna pentru trup si suflet:
-am strans, in alergare, 4 plase de gunoaie (multumim acelei persoane care “ne-a furat” doua dintre ele)

Foto Cluj: Câțiva tineri s-au apucat de plogging, culeg gunoaie în timp ce aleargă 1 Foto Cluj: Câțiva tineri s-au apucat de plogging, culeg gunoaie în timp ce aleargă 2 Foto Cluj: Câțiva tineri s-au apucat de plogging, culeg gunoaie în timp ce aleargă 3
-am alergat 15 km intr-un decor minunat (noi am ajutat ca sa fie perfect)
-am facut sesizare pe My Cluj pentru imensitatea de deseuri depozitate in zona Baza Sportiva Unirea.
#Plogging #NePasa #TotiPentruJustitie.

 

La ora 13.40, dupa 3 ore si jumatate de curatenie in alergare, zonele Parcul Central, Parcul Copiilor si malul Somesului pana la intrarea in Parcul Babes, va spunem urmatoarele:

CONCLUZIi

1)Gunoaie mari nu erau foarte multe in parc si pe malul Somesului deoarece tocmai trecuse echipa RADP cu varianta “en gros” (mi-am facut o poza cu ei Foto Cluj: Câțiva tineri s-au apucat de plogging, culeg gunoaie în timp ce aleargă 4), asa ca noi am facut curatenia “en detail”

Foto Cluj: Câțiva tineri s-au apucat de plogging, culeg gunoaie în timp ce aleargă 5
2) era plin de gunoaie marunte: chistoace, dopuri de plastic, inele de la dozele de aluminiu, resturi de ambalaje mici, gume de mestecat, lingurite de cafea , bucati de confeti, paie de plastic, etc.
3) Era plin de gunoaie mici si mari in spatiul verde al blocurilor de langa Sala sporturilor si Somes.

Avand in vedere ca timp de trei ore si jumatate ne-am tot aplecat dupa gunoaie, am avut timp suficient ca sa ne gandim si avem de pus niste

INTREBARI:

1) Acei parinti fumatori care merg cu copiii in parc stiu oare cat de toxice sunt chistoacele pe care ei le arunca pe jos, si faptul sa se descompun doar in 12 luni? La fel ca si servetelele folosite!

2) E asa de greu sa avem o punguta de gunoi cu noi sau, pentru fumatori, o scrumiera portabila care costa doar 9 lei?
https://www.emag.ro/mini-scrumiera-metalica-champ-pocke…/…/…

3) Ce pedepse considerati ca ar trebui aplicate celor care arunca pe jos resturile lor: chistoace de tigari, ambalaje de tot felul, servetele folosite, resturi de mancare? Dar asociatiilor de locatari care nu-si fac curat in jurul blocului? Dar stapanilor de caini care nu strang dupa animalele lor?

Foto Cluj: Câțiva tineri s-au apucat de plogging, culeg gunoaie în timp ce aleargă 6

4) Oare de ce asociatiile de locatari nu sunt dispuse sa contribuie cu un leu-doi in plus la taxa de curatenie, astfel incat contractul sa cuprinda si curatenia in spatiile verzi?

5) Oare de ce Garda de Mediu inchide ochii la faptul ca primariile din rural nu obliga cetatenii ca sa incheie contracte de preluare a deseurilor(din ratiuni strict electorale), iar padurile sunt pline de deseurile menajere ale localnicilor?

IN GENERAL

Ideea e ca toata lumea sa faca asta! Si nu doar in alergare, ci permanent! Sa aiba un rucsacel, o punguta la el atunci cand iese din casa, iar la intoarcere spre casa sa aduca deseurile cu el. Eu si cand ma intorc acasa, daca nu-mi sunt ocupate mainile cu bagaje, strang de pe aleea blocului si din gardul viu deseurile care-s la indemana. Lumea se tot uita socata la mine, nu intelege, dar in timp vom schimba conceptia ca “gunoiul acela mai poate sta acolo inca 3-4 zile, pana e ziua de maturat aleile de catre personalul angajat pentru asta”
#nepasa”

error: Content is protected !!