Emil Boc: „Cluj-Napoca, între Rio de Janeiro și Londra Pentru cei mai buni tineri matematicieni ai lumii”

Updated on februarie 20, 2018 Primăria Cluj anunță că a bugetat 275.000 de lei pentru Olimpiada Internațională de Matematică ce va avea loc în luna iulie la Sala Polivalentă.

Pe Facebook, primarul Emil Boc a scris: „Cluj-Napoca, între Rio de Janeiro și Londra Pentru cei mai buni tineri matematicieni ai lumii, Clujul se află acum între Londra (Marea Britanie) și Rio de Janeiro (Brazilia). Orașul nostru va fi în iulie 2018 gazda celei de a 59-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Matematică!

Emil Boc: „Cluj-Napoca, între Rio de Janeiro și Londra Pentru cei mai buni tineri matematicieni ai lumii” 1 Emil Boc: „Cluj-Napoca, între Rio de Janeiro și Londra Pentru cei mai buni tineri matematicieni ai lumii” 2 Emil Boc: „Cluj-Napoca, între Rio de Janeiro și Londra Pentru cei mai buni tineri matematicieni ai lumii” 3

275.000 lei este alocarea aprobată de la bugetul local al municipiului în ultima ședință a Consiliului Local, din luna februarie, pentru această competiție remarcabilă. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca sprijină organizarea Olimpiadei Internaționale de Matematică prin asigurarea necesarului de bănci (700) în Sala Polivalentă, locul de desfășurare a concursului mondial.

Emil Boc: „Cluj-Napoca, între Rio de Janeiro și Londra Pentru cei mai buni tineri matematicieni ai lumii” 4

În 2017, Olimpiada Internațională de Matematică s-a desfășurat la Rio de Janeiro, unde reprezentanții țării noastre au obținut 3 medalii de argint, 2 medalii de bronz și o mențiune! Anul viitor, după Municipiul Cluj-Napoca, Londra va găzdui cea de a 60-a ediție a competiției.

error: Content is protected !!