Cluj: Garsonieră cu 80,000 de euro în Cipariu?! Orașul a devenit o bursă imobiliară

Updated on ianuarie 11, 2018 Clujul a devenit raiul agenților imobiliari și s-a transformat într-o adevărată bursă imobiliară. Doar în ultimele 3 luni din 2017, agregatorul imoradar24.ro. a scanat 19.660 anunțuri cu apartamente și case de vânzare sau închiriere în Cluj.

„În Cluj Napoca, piața imobiliară a cunoscut in ultimii ani o revenire interesantă după perioada de criză începută în 2008. O piață imobiliară ”agitată” se reflectă și în anunțurile existente pe internet, pentru că agențiile și proprietarii caută să-și promoveze cât mai mult proprietățile.

Online se publică mult, pe site-uri diverse, se caută cât mai multă expunere. În consecință, proprietățile unice se multiplică în anunțuri online. În ultimele 3 luni am identificat cazuri numeroase de apartamente scoase la vânzare chiar și de 6 sau 7 vânzători diferiți în acelasi timp, la prețuri diferite”, a declarat pentru Libertatea, Tiberiu Răduțu, Marketing Manager imoradar24.ro. citat de libertatea.ro.

Zilele trecute, pe imobiliare.ro, a fost postat un anunț „revoluționar”: Garsonieră, decomandat, 38 de metri pătrați utili, etaj 2/7, zona Piața Cipariu, an construcție 1990. Preț: 80,000 de euro!
Cluj: Garsonieră cu 80,000 de euro în Cipariu?! Orașul a devenit o bursă imobiliară 1

Potrivit imoradar24.ro la finalul lunii decembrie, în Cluj erau 1.220 garsoniere la vânzare, acestea fiind publicate, în medie, pe 2,5 site-uri diferite în același timp. În 37% dintre cazuri, acestea erau publicate cu prețuri de vânzare diferite de la un site la altul.

La acestea se adaugă 3.406 apartamente cu două camere la vânzare. Și în cazul acestora, o proprietate era publicată pe internet, în medie, pe 2,5 site-uri diferite, iar 40% dintre ele aveau prețuri diferite.

2.565 apartamente cu trei camere au fost identificate la vânzare sau închiriere, în cele trei luni, în urma analizei a peste 6.400 anunțuri online, de pe site-uri multiple. În medie, un apartament cu 3 camere a fost publicat pe 2,5 site-uri diferite. 40% dintre ele puteau fi găsite pe internet cu prețuri diferite de la un site la altul.

Pentru că pe zona de case, Cluj Napoca stă foarte bine, acest lucru s-a văzut și în oferta de vânzare. 911 case au fost scoase la vânzare sau închiriere în ultimele 3 luni ale anului trecut, mai mult de jumătate fiind publicate pe cel puțin două site-uri diferite în acelasi timp. Dintre cele publicate pe mai multe site-uri, 28% aveau prețuri diferite.

Ca o particularitate, cel mai „intermediat” apartament identificat de agregatorul imoradar24 a fost în cartierul Gheorgheni, fiind oferit spre vânzare pe internet de 6 agenții, cu prețuri diferite cuprinse între 74.900 euro și 77.000 euro.

error: Content is protected !!