Cluj: „Folosiți autobuzul …. și de 45 de minute nu vine nimic”. 6 soluții pentru un altfel de trafic în Florești

Updated on februarie 6, 2018 Circulația a fost blocată luni în Florești din cauza unei avarii la conducta de apă. Se pare că locuitorii din Florești aruncă în canalizare prea multe gunoaie. Din cauza acestui blocaj, șoferii au avut mai mult timp liber și au propus câteva măsuri pentru fluidizarea traficului.

Pe Facebook, pe Grupul celor care traiesc in Floresti sau Cluj, David Rus a postat o fotografie cu mesajul: „Folosiți autobuzul și de 45 de minute nu vine nimic în stație conform oamenilor care au ales varianta asta. Rămânem sat sau ne luptăm să devenim oraș? Autobuzele în Florești nu sunt o soluție. (foto: Info Trafic)

Cluj: „Folosiți autobuzul .... și de 45 de minute nu vine nimic”. 6 soluții pentru un altfel de trafic în Florești 1

Pe același grup de Facebook,David Rus a scris: „Soluții pentru un altfel de trafic în Florești. Veniți și cu alte propuneri.

1) Mai multe linii de autobuz care sa acopere mai multe strazi din Floresti, in momentul de fata sunt multe strazi mari cu populatie multa care nu au aproape o statie de autobuz iar pentru omul comod cum suntem majoritatea sa mergi pana in statie 15-20 de minute e cam mult si te “obliga” sa alegi masina.

2) Sa circule mai des tot din 5 in 5 minute sa fie un autobuz chiar daca difera numerele sa zic asa ca sa ma fac inteles la fix vine M26, la si 5 M21, la si 10 M22, etc. incat sa nu fii nevoit sa stai in statie cate 15-20 minute dupa autobuz.

3) Sa fie linii care sa lege cartierele din Cluj de exemplu iei un autobuz de pe Eroilor sa poti merge pana in Someseni sau pana in Zorilor sau pana in Marasi, sa nu fii nevoit sa schimbi 2/3 autobuse sa ajungi la munca, scoala, etc pentru multi asta e un disconfort major si atunci apeleaza la masina

4) Banda de biciclete macar pe Avram Iancu, sa poti merge linistit cu bicicleta pana in Cluj.

5) Centura Sud finalizata macar cu 2 benzi pe sens pe langa asta gasita macar inca o varianta de centura, sa fie in total trei centuri pe care sa poti merge din floresti pe langa DN1.

6) Gasirea de terenuri, parcele care se pot cumpara si sa se construiasca cai de acces, sa ai de exemplu de pe Somesului inca cel putin o cale de acces pe care sa poti iesi pe Avram Iancu si lista poate continua cu exemple de strazi.

Astea ar fii cateva dintre idei, lista poate sa fie mult mai lunga si as mai aminti in concluzie autobuze moderne cu aer conditionat vara si caldura iarna ca sa creeze un confort si oamenii sa se simta in siguranta ca aleg aceasta varianta”.

Primarul din Florești, Horia Sulea a explicat blocajul major de luni dimineață: „Dragii mei dragi,
Intr-adevar azi inainte de masa, trafic ingreunat spre municipiu, si ca atare si pe Eroilor si alte zone din Floresti.
Motivul: efectiv ruperea canalizarii din cauza utilizarii inadecvate. Adica avarie. Lucrare complexa ce a necesitat interventie imediata a celor de la Compania de Apa Somes SA si spargere carosabil DN, zona Oncos, banda 1.

Cluj: „Folosiți autobuzul .... și de 45 de minute nu vine nimic”. 6 soluții pentru un altfel de trafic în Florești 2 Cluj: „Folosiți autobuzul .... și de 45 de minute nu vine nimic”. 6 soluții pentru un altfel de trafic în Florești 3

S-a verificat in teren cele semnalate….S-a cerut sprijin de la Politia Nationala, Biroul Rutier, pt dirijare trafic….Din pacate, Politia Locala nu poate dirija trafic auto pe DN pt ca nu ii permite Legea. Din pacate, interventia era una absolut necesara si urgenta. In aceste conditii, recomand circulatie pe Drumul de Nord.

Oricum, avem promisiunea ca azi se va finaliza lucrarea. In caz contrar, ziua de maine, dimineata, va necesita masuri ample si conlucrare Politie, administratie, CASSA. Noi, administratia publica locala, adica Primaria suntem conectati continuu la derularea evenimentului si situatia din teren”.

error: Content is protected !!