Cluj. Emil Boc: „Alegeri anticipate! PSD-ul administrează țara ca și propria moșie. Foarte grav. Un partid nu poate să confiște o țară întreagă în folos propriu…”

Updated on ianuarie 17, 2018 Primarul Clujului a avut cuvinte grele la adresa PSD care a băgat România în criză și spune că singura soluție este organizarea alegerilor anticipate.

Emil Boc la “Dimineti in Realitate”: „PSD-ul administrează țara ca și propria moșie. Foarte grav. Un partid nu poate să confiște o țară întreagă în folos propriu. Ei sunt temporar împuterniciți de cetățeni să guverneze în interes public. Din nefericire ce se întâmplă de u an de zile de la alegeri, numai guvernare în interes public nu este. Este o guvernare strict în interes de partid.
Acest lucru nu est de acceptat în democrație.
Cluj. Emil Boc: „Alegeri anticipate! PSD-ul administrează țara ca și propria moșie. Foarte grav. Un partid nu poate să confiște o țară întreagă în folos propriu...” 1

Orice schimbare de Guvern înseamnă luni de zile de blocaje. Toată lumea așteaptă să vadă cine va fi următorul ministru, cine va fi următorul prim ministru, ce viziune are acesta.

Gândiți-vă, dacă noi nu deblocam proiectul Centurii Metropolitane, să-l facem noi … aici este normalitate la noi la Cluj. Indiferent din ce formațiuni politice sunt diverse persoane ne-am dat mâna pentru un obiectiv comun și am stat la aceeași masă și am discutat 3 ore ieri lucruri extrem de pragmatice.

În orice democrație, în asemenea situație soluțiile merg spre alegerile anticipate. Când un partid a câștigat alegerile și în mai puțin de un an de zile arată că preocuparea lui nu este legată de interesul public ci de problemele interne, corpul electoral trebuie chemat să arbitreze această dispută. Asta este soluția logică, democratică, corectă într-o democrație. Alegeri anticipate!

Problema este că România are o malformație constituțională care nu poate permite rezolvarea unei asemenea probleme în termenii logicii politice și democratice.
În România, pentru a ajunge la alegeri anticipate, trebuie să forțezi Constituția, să inventezi niște soluții care apoi să te ducă la dizolvarea Parlamentului.

Vezi aici video:

Deși recunosc că soluția clară este cea a alegerilor anticipate este extrem de dificil de a o pune în practică. Asta înseamnă să fie demise două Guverne în Parlament.
Parlamentarii nu vor semna propria condamnare la moarte, al doilea Guvern ar vota doar să nu-și piardă mandatele”.

error: Content is protected !!