Aeroportul Cluj, rezultate Exceptionale în 2017! Plan de dezvoltare pentru 7 milioane de pasageri!

Updated on ianuarie 9, 2018 Reprezentanții Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj au prezentat într-o conferință de presă rezultatele înregistrate în anul 2017 în ceeea ce privește traficul pe destinațiile charter turistice.

Anul 2017 s-a încheiat cu rezultate excepționale atât din punct de vedere al traficului total de pasageri înregistrat, cât și în ceea ce privește traficul pe destinațiile charter turistice, au anunțat aceștia.

Aeroportul Cluj, rezultate Exceptionale în 2017! Plan de dezvoltare pentru 7 milioane de pasageri! 1

(foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj)

“Am finalizat anul 2017 cu 2,69 milioane de pasageri. Am avut o creştere de aproape 50% anul trecut. Ne bucurăm că a crescut foarte mult şi componenta de trafic turistic. (…) În ce priveşte traficul, avem creştere importantă şi la numărul de mişcări, 32%, avem o creştere importantă şi la marfă, 39%, 22% creştere pentru charterele turistice. Considerăm că încă avem potenţial pentru că deservim întreaga Transilvanie, deşi competiţia este tot mai mare.

Avem o competiţie foarte mare. Numărul de pasageri pe charterele turistice a crescut permanent. O să sprijinim în continuare noile destinaţii care vor fi, o să le mediatizăm tot mai mult, astfel încât să ne adresăm tot mai mult şi judeţelor învecinate”, a afirmat David Ciceo citat de Agerpres.

Numărul total de pasageri înregistrat pe zborurile charter turistice în anul 2017 a fost de 82.695 pasageri, în creştere cu aproape 15.000 de pasageri faţă de anul 2016 (respectiv o creştere
de 22%), când s-a înregistrat un număr total de 67.795 pasageri pe zborurile charter.

În vara anului 2017, de pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj au fost operate zboruri către 10 destinații de vacanță din 3 țări ( Turcia, Grecia și Egipt), prin intermediul a 10 companii aeriene. Noutatea sezonului de vară 2017 a fost reprezentată de lansarea zborurilor charter turistice spre: Salonic (Grecia), operate de compania aeriană Ellinair și Hurghada (Egipt), operate de compania aeriană AMC Airlines.

Destinația de vacanță favorită în preferințele pasagerilor care aleg să călătorească de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj rămâne Antalya (Turcia). La nivelul anului 2017 s-a înregistrat un număr total de 39.130 pasageri pe această destinaţie, reprezentând 47,5% din numărul total al pasagerilor pe destinațiile charter din anul 2017.

Ieri, în cadrul Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj a avut loc lansarea zborului direct, tip charter Cluj – Antalya, zbor operat de către compania aeriană Atlas Global, în parteneriat cu Prestige Tours International, începând cu data de 2 iunie 2018. Pachetele turistice sunt disponibile în toate agențiile de turism partenere din țară, Prestige Tours Internațional fiind un tour-operator 100%, care își valorifica produsele exclusiv prin intermediul agențiilor de turism partenere.

Pentru anul 2018, Aeroportul Internațional Cluj colaborează cu tour operatorii și agențiile de turism din Cluj-Napoca pentru dezvoltarea rețelei de zboruri turistice.

“Cel mai important pentru Aeroportul Cluj este planul de dezvoltare pentru 7 milioane de pasageri. Noi considerăm că în 2032 vom atinge 7 milioane. Am finalizat în 2017 extinderea parcării pentru aeronave cu trei locuri de parcare, aproximativ 20.000 de metri pătraţi.

Deja construim încă 3 locuri de parcare aeronave. Anul acesta vom începe o cale de rulare cu pista şi avem nevoie de un terminal nou. Cea mai importantă pentru dezvoltarea aeroportului este extinderea pistei. Pentru asta sperăm şi o să solicităm sprijin de la autorităţile locale şi naţionale pentru finalizarea devierii râului Someş”, a spus Ciceo.

error: Content is protected !!